woensdag 23 juli 2014

Oorlog in Obligatieland
De huidige marktomstandigheden met extreem lage renteniveaus maken het voor obligatiebeheerders er niet makkelijker op. PIMCO’s Bill Gross liet hier zijn licht over schijnen in het artikel “Bond Wars”. Hierin wijst hij op het belang van aanpassingsvermogen. Morningstar gunt u een kijkje in de keuken bij enkele Nederlandse obligatiefondsen en laat u zien hoe zij omgaan met de veranderende marktomstandigheden. 
Zomers leesvoer voor de belegger
Gewoonlijk presenteert Morningstar beleggingsfondsen en aandelen die zijn analisten tot de beste en/of meest ondergewaardeerd beschouwen. Dit keer komen ze met boeken waarvan ze vinden, dat een belegger of iemand die ook maar enigszins in de financiële wereld geïnteresseerd is, moet hebben gelezen.
Beleggingsfonds van de week: Fidelity Indonesia Fund
'Aandelen Indonesië' is dit jaar de best presterende Morningstar-categorie. De uitslag van de verkiezingen in het eilandenrijk zal bepalend zijn of de Indonesische beurs zijn rally zal voortzetten. Fidelity Indonesia Fund is een uitstekend beleggingsfonds voor blootstelling aan deze markt.