donderdag 27 juni 2019

Nieuw van Morningstar: de Economic Moat Barometer. Concurrentievoordeel in relatie tot rendement en waardering
Als belegger was u al bekend met de maandelijkse Morningstar Marktbarometer, die analyseert hoe de negen segmenten van de Morningstar Style Box hebben gepresteerd. Morningstar voegt daar een dimensie aan toe: de mate van concurrentievoordeel, ofwel de Economic Moat. We bekijken de drie typen Economic Moat in relatie tot rendement en waardering.
Top-5 Strategic Beta: iShares met afstand de grootste
De Europese markt voor strategic beta ETF’s is een markt die de afgelopen jaren flink in ontwikkeling is geweest. Het beheerd vermogen van dut type fondsen is in negen jaar tijd vertienvoudigd. Ook is het aantal aanbieders en producten flink toegenomen. Een analyse van de strategic beta markt leert dat iShares met afstand de grootste aanbieder is.
Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen
De bewegingen op de wereldwijde aandelenmarkten leiden tot nieuwe wijzigingen op de lijst met aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde large-cap aandelen. Door de koersbewegingen zijn sommige aandelen duurder geworden en andere juist goedkoper en daarmee interessanter. Bekijk bij Morningstar de Large Cap Global Core Pick List voor juni.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas