dinsdag 19 maart 2019

Dividendstrategieën populairst in strategic beta ETF landschap play-circle--s
De markt voor strategic beta ETF's in Europa moest vorig jaar na een periode van sterke groei een stapje terug doen. In dit landschap zijn op dividend gerichte strategieën het populairst. Niet verrassend, gezien het klimaat van aanhoudend lage rente. Morningstar's ETF-specialist Kenneth Lamont praat u bij over de ontwikkelingen in ETF-land.
Drie aandelen die Ultimate Stock Pickers aan- of verkochten
De Ultimate Stock Pickers hebben hun portefeuilles de afgelopen maanden duidelijk geherbalanceerd: de wegingen van de diverse sectoren zijn flink gewijzigd. Morningstar zet op een rij welke sectoren momenteel overwogen en zijn en welke onderwogen bij de 26 toonaangevende fondsbeheerders.
Top 5 Mixfondsen USD Neutraal - Wereldwijd: Allianz aan kop
Voor beleggers die het lastig vinden om te kiezen of ze in aandelen of in obligaties willen beleggen, is er een tussenweg: mixfondsen. Die zijn er in diverse soorten met verschillend risicoprofiel, van defensief tot offensief. Daartussenin zit de categorie Mixfondsen Neutraal met fondsen die een portefeuille hebben met een gelijke verdeling tussen aandelen en obligaties. Deze week belichten we de Top-5 van best presterende fondsen in de Morningstar Categorie Mixfondsen USD Neutraal - Wereldwijd.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas