ETF Exchange Traded Funds

Dit zijn alle nieuwe duurzame ETF's van 2018
De markt voor duurzame ETF's is in 2018 flink gegroeid. Hun beheerd vermogen nam flink toe en er kwamen veel nieuwe producten op de markt. Na de eerdere blik op de marktontwikkelingen bekijken we nu het aanbod aan nieuwe duurzame ETF's die in 2018 zijn geïntroduceerd en hun onderscheidende kenmerken. 
Zo sterk groeide de markt voor duurzame ETF's in 2018
Het jaar 2018 was een goed jaar voor Exchange Traded Funds in Europa die zich specifiek richten op milieu, sociaal beleid en goed ondernemingsbestuur: duurzame ETF's. Hun beheerd vermogen nam flink toe en er kwamen tal van nieuwe producten bij van diverse aanbieders. Morningstar analyseert de ontwikkelingen.
Zo doen thema-ETF's het vergeleken met hun generieke concurrenten
Morningstar duikt in thema-ETF's, een sterk groeiende categorie die zeer specifieke eigenschappen heeft. Na de duiding van wat ze aantrekkelijk maakt en de plek die ze verdienen in de beleggingsportefeuille, kijken we deze keer naar hun rendementen in vergelijking met meer generieke typen ETF's.
Morningstar ETF Nieuwsbrief: het laatste nieuws en interessante artikelen in uw inbox. Schrijf u nu in!
 
Verzenden
Een uitgebreide set van data en tools voor beleggers die op zoek zijn naar informatie over ETFs (soms ook trackers genoemd). In deze sectie komen zowel kwantitatieve (koersen, prestaties, grafieken, rankings) als kwalitatieve (analyses, evaluaties) elementen aan bod om beleggers te helpen goede beleggingsbeslissingen te nemen gebaseerd op inzichtelijke informatie. U kunt ETFs (trackers) zowel vergelijken, rangschikken als doorlichten met de verschillende tools in de ETF sectie.