ETF Exchange Traded Funds

Zo proberen strategic beta ETF's de markt te verslaan
Strategic beta ETF's winnen snel aan populariteit. Dat gaat hand in hand met een groeiend aanbod van producten en groei van het beheerd vermogen. Maar wat betekent strategic beta eigenlijk? Morningstar legt uit wat dit type ETF's anders maakt dan andere.
Zo deden low-volatility ETF's het in 2018
Toen de volatiliteit in de markten afgelopen jaar steeds verder toenam, konden low-volatility ETF's zich gaan bewijzen. En dat hebben ze ook echt gedaan, zo blijkt uit onderzoek door Morningstar. Low-vol ETF's wisten duidelijk beter te scoren op volatiliteit dan generieke ETF's.
Dit zijn alle nieuwe duurzame ETF's van 2018
De markt voor duurzame ETF's is in 2018 flink gegroeid. Hun beheerd vermogen nam flink toe en er kwamen veel nieuwe producten op de markt. Na de eerdere blik op de marktontwikkelingen bekijken we nu het aanbod aan nieuwe duurzame ETF's die in 2018 zijn geïntroduceerd en hun onderscheidende kenmerken. 
Morningstar ETF Nieuwsbrief: het laatste nieuws en interessante artikelen in uw inbox. Schrijf u nu in!
 
Verzenden
Een uitgebreide set van data en tools voor beleggers die op zoek zijn naar informatie over ETFs (soms ook trackers genoemd). In deze sectie komen zowel kwantitatieve (koersen, prestaties, grafieken, rankings) als kwalitatieve (analyses, evaluaties) elementen aan bod om beleggers te helpen goede beleggingsbeslissingen te nemen gebaseerd op inzichtelijke informatie. U kunt ETFs (trackers) zowel vergelijken, rangschikken als doorlichten met de verschillende tools in de ETF sectie.