ETF Exchange Traded Funds

De plek van thema-ETF's in de beleggingsportefeuille
Na de groei van de markt voor thema-ETF's bekijkt Morningstar deze keer de plek die thema-ETF's in de portefeuille verdienen en wat er komt kijken bij de selectie. Hun specifieke karakter vraagt aandacht van de eindbelegger om er op de juiste manier van te kunnen profiteren.
Thema-ETF's: geschikt voor lange termijn of modegril?
Het aanbod aan thematisch georiënteerde ETF's blijft maar groeien. Beleggers moeten goed onderzoeken of het thema waar de ETF zich op richt blijft bestaan op langere termijn, of dat het slechts een modegril is. Want het is opvallend dat veel thema-ETF's al snel weer gesloten worden.
Let op de bijzondere eigenschappen van thema-ETF's play-circle--s
Thematische ETF's worden steeds populairder. Hun specialistische karakter vraagt om gedegen onderzoek voordat de belegger zijn keuze maakt. Want hun risico- en rendementsprofiel kunnen wezenlijk afwijken van meer algemene typen ETF's.
Morningstar ETF Nieuwsbrief: het laatste nieuws en interessante artikelen in uw inbox. Schrijf u nu in!
 
Verzenden
Een uitgebreide set van data en tools voor beleggers die op zoek zijn naar informatie over ETFs (soms ook trackers genoemd). In deze sectie komen zowel kwantitatieve (koersen, prestaties, grafieken, rankings) als kwalitatieve (analyses, evaluaties) elementen aan bod om beleggers te helpen goede beleggingsbeslissingen te nemen gebaseerd op inzichtelijke informatie. U kunt ETFs (trackers) zowel vergelijken, rangschikken als doorlichten met de verschillende tools in de ETF sectie.