ETF Exchange Traded Funds

Let op de bijzondere eigenschappen van thema-ETF's play-circle--s
Thematische ETF's worden steeds populairder. Hun specialistische karakter vraagt om gedegen onderzoek voordat de belegger zijn keuze maakt. Want hun risico- en rendementsprofiel kunnen wezenlijk afwijken van meer algemene typen ETF's.
Deze voordelen van ETF's worden overschat door beleggers play-circle--s
De opmars van ETF's en andere passieve beleggingsproducten lijkt onstuitbaar. Argumenten als lage kosten en transparatie wakkeren de populariteit aan. Maar sommige van die voordelen worden overschat door beleggers. Morningstar's ETF-expert Ben Johnson geeft voorbeelden van ETF-kenmerken waarvoor dat geldt.
Een nadere blik op strategic beta ETF flows in eerste helft 2018
Strategic beta ETF's blijven beleggers verleiden met een combinatie van actieve elementen en toch de lage kosten van passief beleggen. Daardoor stijgt het vermogen onder beheer en het aantal nieuwe beleggingsproducten waar de belegger uit kan kiezen. In de eerste helft van 2018 waren beleggers vooral geïnteresseerd in fondsen met blootstelling aan robotica en grondstoffen.
Morningstar ETF Nieuwsbrief: het laatste nieuws en interessante artikelen in uw inbox. Schrijf u nu in!
 
Verzenden
Een uitgebreide set van data en tools voor beleggers die op zoek zijn naar informatie over ETFs (soms ook trackers genoemd). In deze sectie komen zowel kwantitatieve (koersen, prestaties, grafieken, rankings) als kwalitatieve (analyses, evaluaties) elementen aan bod om beleggers te helpen goede beleggingsbeslissingen te nemen gebaseerd op inzichtelijke informatie. U kunt ETFs (trackers) zowel vergelijken, rangschikken als doorlichten met de verschillende tools in de ETF sectie.