ETF Exchange Traded Funds

De verschillen tussen twee multifactor-ETF's in Amerikaanse aandelen
Factoren hebben in de eerste helft van dit jaar zeer verschillend gepresteerd. Morningstar's ETF-expert Monika Dutt onderzoekt die verschillen voor ETF's in Amerikaanse aandelen door twee multifactor-ETF's waar Morningstar een positieve overtuiging op heeft met elkaar te vergelijken.
Grote verschillen tussen categorieën in ETF-stromen over mei
De Europese ETF-markt kende in mei per saldo instroom, maar de verschillen tussen de categorieën zijn groot. Aandelen-ETF's deden het goed, maar obligatie-ETF's boekten netto-uitstroom. Vooral opkomende markten obligaties waren uit de gratie bij beleggers. Dit is het verslag van Morningstar over de ETF-stromen in mei.
Prijzenoorlog in ETF-land gaat door, maar let op totale kostenplaatje
De prijzenoorlog in het landschap van passieve fondsen houdt aan. Sinds begin dit jaar hebben veel fondsaanbieders de kosten van hun bestaande ETF-assortiment verlaagd of nieuwe producten tegen zeer concurrerende kosten op de markt gebracht. Maar pas op, want de lopende-kostenfactor zegt lang niet alles. De totale kosten van een fonds omvatten veel méér, zoals in- en uitstapkosten. Daar moet de fondsbelegger zich goed van bewust zijn.
Morningstar ETF Nieuwsbrief: het laatste nieuws en interessante artikelen in uw inbox. Schrijf u nu in!
 
Verzenden
Een uitgebreide set van data en tools voor beleggers die op zoek zijn naar informatie over ETFs (soms ook trackers genoemd). In deze sectie komen zowel kwantitatieve (koersen, prestaties, grafieken, rankings) als kwalitatieve (analyses, evaluaties) elementen aan bod om beleggers te helpen goede beleggingsbeslissingen te nemen gebaseerd op inzichtelijke informatie. U kunt ETFs (trackers) zowel vergelijken, rangschikken als doorlichten met de verschillende tools in de ETF sectie.