Alleen maar Morningstar Awards? Gelukkig niet!

Het lijkt er misschien op dat wij als fondsanalisten de afgelopen maanden alleen maar bezig zijn geweest met het berekenen en uitreiken van de felbegeerde Morningstar Awards. Niets is minder waar.

San Lie 10 april, 2014 | 12:16
Facebook Twitter LinkedIn

Uiteraard hebben wij veel tijd besteed aan het zorgvuldig berekenen van de genomineerden en winnaars en zijn de uitreikingen in België en Luxemburg feestelijk verlopen, maar daarnaast hebben wij de afgelopen weken en maanden ook weer veel fondsbeheerders gesproken en fondsrapporten geschreven.

Rondje Benelux
Zonder nu de hele agenda van de afgelopen maanden met u door te gaan nemen, kan ik wel zeggen dat we dit jaar alweer een aantal maal bij Robeco waren. In Rotterdam hadden we onder meer een gesprek met Lukas Daalder, de nieuwe beheerder van de Robeco Mixfondsen na het opvallende vertrek van de vorige beheerder, Artino Janssen.

Ook in Den Haag, bij ING Investment Management, troffen we – naast een groot aantal bekenden – ook een aantal nieuwe gezichten aan zoals bij de emerging market debt (EMD)-strategieën.

Bij Kempen spraken we weer eens met Jorik van den Bos, vooralsnog de enige Nederlandse beheerder van een beleggingsfonds met een Morningstar Analyst Rating Gold. Daarnaast spraken we met Richard Klijnstra, genomineerd voor de Morningstar’s European Fund Manager of the Year Award.

Achteraf bezien bijzonder was ons bezoek aan Delta Lloyd, waar we de Deelnemingen-strategieën bespraken. Een aantal weken later maakte Alex Otto zijn vertrek bekend.

Onze bezoeken aan België en Luxemburg om Morningstar Awards uit te reiken hebben we aangegrepen om aldaar de beheerders van een aantal fondsen van Degroof, Mercier & Vanderlinden en Banque de Luxembourg weer eens aan de tand te voelen.

Nieuwe fondsrapporten
Van veel van bovengenoemde fondsen zijn inmiddels nieuwe fondsrapporten verschenen, een deel ligt echter nog op de plank. Die zullen we snel schrijven nadat we de laatste Morningstar Awards - in Nederland - hebben overhandigd.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten