Morningstar zet SNS Nederlands Aandelenfonds 'Under Review'

Het aanstaande vertrek van Mariëtte Maassen is voor de fondsanalisten van Morningstar reden om het SNS Nederlands Aandelenfonds Under Review te plaatsen.

Ronald van Genderen 15 april, 2014 | 0:44
Facebook Twitter LinkedIn

Mariëtte Maassen was vanaf januari 2012 samen met Corné van Zeijl verantwoordelijk voor het beheer van het SNS Nederlands Aandelenfonds. Het fonds dat voornamelijk in de grote Nederlandse bedrijven aan de Amsterdamse beurs belegt had een Morningstar Analyst Rating Neutral en een Morningstar Rating van 3 sterren.

Van Zeijl (foto), die het SNS Nederlandse Aandelenfonds al beheert sinds 2003, zal na het vertrek van Maassen ondersteuning ontvangen van Hans Slomp. Die combineert dat met zijn werk als fondsbeheerder van het SNS Duurzaam Aandelenfonds.
Daarnaast wordt Bram Ragetlie aan het team toegevoegd. Hij zal verantwoordelijk worden voor de portefeuilleconstructie en het kwantitatieve deel van het beleggingsproces bij het fonds.

Gezien de mogelijke impact van de wijzigingen binnen het beheerteam hebben de Morningstar-analisten besloten om het SNS Nederlands Aandelenfonds voorlopig Under Review te plaatsen. Zij zullen nu eerst de daadwerkelijke gevolgen van de wijziging nagaan.


Lees ook het fondsrapport over SNS Nederlands Aandelenfonds.

TAGS
SNS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ronald van Genderen

Ronald van Genderen  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten