Drie manieren om duurzaam te beleggen

Duurzaam beleggen kan in verschillende gradaties. Morningstar's Hortense Bioy onderscheidt drie niveaus: uitsluiting, integratie en impact. Zo kan de belegger die duurzaamheid een rol wil geven in zijn beleggingsportefeuille, kiezen wat het beste bij hem of haar past. Bekijk de video waarin Hortense deze drie niveaus toelicht.

Hortense Bioy, CFA 12 april, 2019 | 9:53

 

 

Duurzaam beleggen kent verschillende niveaus. De eenvoudigste manier is simpelweg het uitsluiten van bedrijven die slecht presteren op duurzame factoren of die niet aansluiten bij de persoonlijke waarden van de belegger. 

Een stap verder gaat het integreren van duurzamheidsaspecten in het beleggingsbeleid. Duurzaamheid wordt dan een onlosmakelijk onderdeel van het beleggingsproces.

Voor beleggers die niet alleen een goed financieel rendement willen behalen, maar ook met hun beleggingen willen bijdragen aan een betere wereld, is er een derde niveau: impact. Met impactbeleggen kan de belegger sturen op thema's als klimaatverandering, armoedebestrijding of energietransitie.

Bekijk de video waarin Morningstar's Hortense Bioy, director of sustainability research, de drie niveaus van duurzaam beleggen toelicht.

Denkt u alles te weten over beleggen? Klik hier om dat te bewijzen met de Morningstar Investing Mastermind Quiz.

Over de auteur

Hortense Bioy, CFA

Hortense Bioy, CFA  is director of passive fund research in Europe.