Sectorvisie op Europese banken: Santander en Credit Suisse zijn top picks

Nu de Europese banken hun jaarcijfers hebben gepubliceerd, is het tijd om de balans op te maken. Morningstar's aandelenanalist Johann Scholtz bespreekt de belangrijkste ontwikkelingen in de bankensector en hij geeft zijn twee top picks: Santander en Credit Suisse. Bekijk de video waarin Johann uitlegt waarom juist die twee bankaandelen momenteel interessant zijn.

Robert van den Oever 26 maart, 2019 | 11:08
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De grote Europese banken zijn inmiddels allemaal met hun jaarcijfers over 2018 naar buiten gekomen. Daarom is het tijd om deze sector eens nader te bekijken. Morningstar's aandelenanalist Johann Scholtz bespreekt in deze video de belangrijkste ontwikkelingen die naar voren komen uit het cijferseizoen.

De omzetontwikkeling is over het geheel genomen gezond, al betekent het klimaat van aanhoudende lage rente wel druk op de inkomsten. De banken die ook vermogensbeheer doen, ondervinden dat hun vergoedingen lager zijn uitgevallen, deels vanwege de volatiele financiële markten die het beheerd vermogen van sommige banken hebben doen dalen.

De trend in slechte leningen en de verliezen op zulke leningen is positief, constateert analist Scholtz. Die verliezen zijn flink minder geworden, en dat geldt sectorbreed. 'Dat is een belangrijke steunpilaar onder de winstgevendheid van de afgelopen periode', stelt de analist vast.

Twee top picks
Uit de sector springen twee namen die Scholtz' top picks zijn omdat ze aantrekkelijk gewaardeerd zijn ten opzichte van hun groeivooruitzichten. Met andere woorden: de markt onderschat hun potentieel voor de toekomst.

Die twee zijn Santander en Credit Suisse. Bekijk de video waarin Scholtz uitlegt waarom juist deze twee bankaandelen de aantrekkelijkste zijn binnen hun sector.

 

Lees meer over aandelen:

Dit zijn de beste dividendaandelen volgens de Ultimate Stock Pickers

- Alles over auto-aandelen: Duitse drie ondergewaardeerd, Tesla en PSA te duur

Drie aandelen die Ultimate Stock Pickers aan- of verkochten

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten