Fondsrapport: BNP Paribas OBAM

Standard - Peter Ranty heft Rolf Stout per 1 december 2010 opgevolgd als beheerder. Wij verwachten geen grote veranderingen, maar het fonds heeft ...

Freddy van Mulligen 29 december, 2010 | 9:01
Facebook Twitter LinkedIn

Peter Ranty heft Rolf Stout per 1 december 2010 opgevolgd als beheerder. Wij verwachten geen grote veranderingen, maar het fonds heeft wel een zeer ervaren en markante persoonlijkheid verloren. De ervaring die met het vertrek van Stout is verdwenen, moet nog worden aangevuld. Wij geven het fonds daarom nu een “Standard” Rating.

Hoewel het fonds consistent zijn strategie volgt en daarom aantrekkingskracht blijft houden, zijn de behaalde resultaten de laatste jaren volatiel en is het daarom alleen geschikt voor langetermijnbeleggers die een fors risico kunnen toleren. Dit wereldwijde aandelenfonds liet tot 2008 fantastische rendementen zien, behoorde in 2008 tot het slechtste percentiel in zijn categorie om in 2009 vriend en vijand weer te verassen door vast te houden aan zijn overtuiging voor Azië en grondstoffen enerzijds en door anderzijds accenten te verschuiven in portefeuille. Het jaar 2010 (tot eind november) verloopt weer stroever.

Lees meer op onze volledige website.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten