Commerzbank introduceert 30 nieuwe ETPs op Deutsche Börse

Commerzbank introduceerde deze week twee exchange-traded funds (ETFs) en achtentwintig exchange-traded notes (ETNs) op de Deutsche Börse.

Lee Davidson 26 oktober, 2011 | 12:07
Facebook Twitter LinkedIn

ComStage, een dochterbedrijf van Commerzbank, lanceerde het eerste ETF dat de F.A.Z.-index volgt, die 100 Duitse aandelen in 12 sectoren omvat. De F.A.Z.-index vertegenwoordigt ongeveer 84 procent van de marktkapitalisatie van beursgenoteerde bedrijven in Duitsland. Daarnaast introduceerde ComStage een ETF dat het resultaat van de brede MSCI Emerging Markets-index volgt.

De 28 nieuwe ETNs, geïntroduceerd onder het merk Commerzbank, bieden long-, short-, leveraged-long- en leveraged-short-blootstelling aan de indices SX5E, DJIA, SPX, NDX, NKY, VSTOXX en VIX. Als altijd is het essentieel om te begrijpen dat, aangezien de hefboomratio op deze inverse producten met hefboomwerking dagelijks herzien wordt, hun resultaat waarschijnlijk zal afwijken van de vermelde hefboomratio (-1X, -2X, 2X) over perioden die langer duren dan één enkele handelsdag. Deze afwijking zal vooral zeer uitgesproken zijn in perioden van marktvolatiliteit. Hieronder vindt u de details van de nieuwe serie van exchange-traded products (ETPs) van Commerzbank:


TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Lee Davidson  is Head of Manager and Quantitative Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten