Amerikaanse senaat houdt hoorzitting over ETPs

De Amerikaanse senaat hield op 19 oktober een hoorzitting onder de titel "Market Microstructure: Examination of Exchange-Traded Funds".

Lee Davidson 26 oktober, 2011 | 12:21
Facebook Twitter LinkedIn

De vier getuigen op de zitting waren vertegenwoordigers van de SEC, Blackrock iShares, Nasdaq OMX en de Kauffman Foundation. Er was overeenstemming over de noodzaak om beleggers voor te lichten over inverse ETFs en producten met hefboomwerking. Dit zijn producten met een sterkere volatiliteit, die zorgvuldig moeten worden gebruikt door handelaren en minder geschikt zijn voor langetermijnbeleggers. Er was onenigheid over de mogelijkheid dat deze producten in feite de oorzaak van marktvolatiliteit zouden zijn.

Eén van de interessantere voorstellen van het panel was afkomstig van Noel Archard, directeur van Blackrock iShares en de enige getuige uit de fondsensector. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om te pleiten voor duidelijk gedefinieerde categorieën en afspraken over

naamgeving voor de verschillende soorten exchange-traded products, vooral voor degene die derivaten toepassen. Dit plan komt tegelijkertijd met Blackrock’s internationale campagne voor hogere normen voor openbaarheid en een sterkere, meer uniforme regelgeving, vooral met betrekking tot synthetische ETFs.

TAGS
ETF
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Lee Davidson  is Head of Manager and Quantitative Research.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten