"Europese aandelen bieden koopmogelijkheid"

Europese ondernemingen zijn vaak wereldspelers en worden door de markt vanwege de crisis in de eurozone onredelijk hard afgestraft voor hun land van herkomst.

Maarten van der Pas 28 juni, 2012 | 11:06
Facebook Twitter LinkedIn

Aandelenfondsen waren in mei de grootste verliezers als het om in- en uitstroom van beleggerskapitaal gaat. Van de 117 aandelencategorieën die Morningstar onderscheidt voor de regio Europa/Azië/Afrika zagen 92 fondsen dat beleggers meer geld onttrokken dan inlegden. Fondsen in de Morningstar-categorie ‘eurozone large-cap aandelen’ noteerden met EUR 1 miljard de grootste uitstroom. Hiermee komt de totale uitstroom voor deze categorie in de eerste vijf maanden van het jaar op EUR 3 miljard en krijgt het de titel ‘Minst populaire categorie in 2012’.

Voor redenen die eigenlijk niet meer genoemd hoeven worden zijn de meeste beleggingsfondsen met een focus op Europese aandelen weinig in trek dit jaar (zie tabel hieronder). Maar ondertussen wijzen veel op waarde gerichte fondsmanagers erop, dat Europese ondernemingen vaak wereldwijd actief zijn en onredelijk hard worden gestraft door de markt voor hun land van herkomst.

Morningstarcategorieën gerangschikt op uitstroom (YTD, EUR miljoen)


(Bron: Morningstar Direct)


Lees ook
Europese aandelen bieden "enorme rendementen"

Risico-aversie treft Europese beleggingsfondsen

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten