Morningstar’s aandelenanalyse hoog gewaardeerd

De aandelenanalisten van Morningstar behoren volgens The Wall Street Journal tot de beste in hun vak. Dit is een preek voor eigen parochie, maar blijf als belegger zeker even luisteren.

Maarten van der Pas 13 mei, 2013 | 16:25
Facebook Twitter LinkedIn

Dat Morningstar beleggingsfondsen analyseert en waardeert is alom bekend. Dat we hetzelfde doen voor aandelen, daarvan is niet iedereen op de hoogte. Toch doen we dat voor pakweg 1.500 ondernemingen wereldwijd met een analistenteam op ons hoofdkantoor in Chicago (Verenigde Staten). En we zijn daar goed in.

In de jaarlijkse ‘Best on the Street Analysts Survey' van The Wall Street Journal laat Morningstar met 13 winnende analisten andere analisten en partijen die aandelenonderzoek doen achter zich. In dit onderzoek stelt de zakenkrant voor 44 sectoren een top 3 samen van de beste analisten. Die worden beoordeeld op hun stock picking vaardigheden. In totaal werden 2.000 analisten van 200 ondernemingen geanalyseerd. Voorwaarde is dat de analist tenminste vijf aandelen volgt in een bepaalde sector van ondernemingen die aan de Amerikaanse beurs zijn genoteerd.

Dat Morningstar de meeste analisten heeft die tot beste 3 van hun sector worden gerekend, zien we als een bevestiging van de langetermijnfocus bij onze waarderingen, de nadruk op de ‘economic moat’ of duurzame concurrentievoordelen van een onderneming en onze onafhankelijkheid.

Morningstar-analisten volgen deze Nederlandse ondernemingen: Aegon, Ahold, Air France-KLM, AkzoNobel, ASM International, ASML, Heineken, ING, KPN, Philips, Reed Elsevier, Shell, TNT Express, Unilever en Wolters Kluwer.

Zie ook het overzicht van alle aandelenanalyses beschikbaar op morningstar.nl. De Morningstar-analisten stellen ook een lijst Aanbevolen Aandelen samen, op morningstar.nl staat een selectie uit deze aantrekkelijke aandelen.

Nederlandse beleggers zullen de winnende analisten waarschijnlijk alleen kennen van hun aandelenanalyses en visie op ondernemingen op deze website. Hieronder staan ze, en als we een aandelenrapport van hen op deze site hebben dan staat dat er bij. Bij sommigen staan ook nog artikelen waarin ze hun visie geven op ondernemingen uit hun sector. 

 
Lees ook
The Secret Behind Morningstar's Success

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings