Meer goede fondsen om in Europese aandelen te beleggen

Na eerder een lijstje met de beste beleggingsfondsen in Europese waarde- én groeiaandelen, nu de beste fondsen die zich specifiek op waarde- of groeiaandelen richten.

Maarten van der Pas 20 augustus, 2013 | 11:46
Facebook Twitter LinkedIn

De eurozone is uit de recessie en Europese aandelen zitten al een tijdje in de lift. Daarom publiceerde Morningstar vorige week een overzicht met goed presterende beleggingsfondsen in de Morningstar-categorie 'aandelen Euopa large cap gemengd'. Deze fondsen beleggen in zowel waarde- als groeiaandelen. 
Voor beleggers die gericht willen investeren in waarde- óf groeiaandelen twee nieuwe, handige lijstjes. 

In onderstaande tabel een overzicht van de 10 beleggingsfondsen in groei-aandelen (Morningstar-categorie: aandelen Europe large cap groei) met het hoogste rendement dit jaar tot en met juli. Aangevuld met -overige- beleggingsfondsen met een Analyst Rating 'Bronze', 'Silver' of 'Gold'. Van deze fondsen verwachten de analisten van Morningstar dat ze op termijn, door een economische cyclus heen, beter presteren dan het gemiddelde van hun categorie en/of de benchmark (klik op tabel voor vegroting).


Lees van de 'Silver' en ' Bronze' fondsen het analistenrapport: Comgest Growth Europe Acc, BlackRock Global Funds European Growth D2 EUR, Parvest Equity Best Sel Europe C C, Parvest Equity Europe Growth C C, Banque de Luxembourg - Equities Europe B Acc en Allianz Europe Equity Growth CT EUR.

Dit tweede lijstje bevat de 10 beleggingsfondsen in waarde-aandelen (Morningstar-categorie: aandelen Europe large cap waarde) met het hoogste rendement dit jaar tot en met juli. Aangevuld met -overige- beleggingsfondsen met een Analyst Rating 'Bronze', 'Silver' of 'Gold'. Van deze fondsen verwachten de analisten van Morningstar dat ze op termijn, door een economische cyclus heen, beter presteren dan het gemiddelde van hun categorie en/of de benchmark (klik op tabel voor vegroting).

Lees van de 'Gold' en 'Silver' fondsen het analistenrapport: Franklin Mutual European A Acc € en Metropole Sélection A.

De Stoxx Europe 600 stond dinsdagochtend met 301,56 op een verlies van 2,6 procent sinds zijn piek van 310,59 op 22 mei. De financiële markten zijn in afwachting van wat de Amerikaanse centrale bank FED morgen bekendmaakt over de voortzetting van zijn programma om obligaties op te kopen en ruime monetaire beleid. Dit jaar tot nu toe staat de index nog altijd op een winst van pakweg 20 punten.


Lees ook
Enkele goede fondsen om in Europese aandelen te beleggen

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten