Morningstar zet Add Value Fund 'Under Review'

Optimix neemt een controlerend belang in het beheer van Add Value Fund. Voldoende reden voor de fondsanalisten van Morningstar om het bekende small- en midcap fonds 'Under Review' te plaatsen.

Maarten van der Pas 09 oktober, 2013 | 11:38
Facebook Twitter LinkedIn

Willem Burgers en Hilco Wiersma, beheerders van Add Value Fund, verhuizen van de Keizersgracht naar het Museumkwartier in Amsterdam. Optimix Vermogensbeheer kondigde woensdagochtend aan, dat het een controlerend belang van 45 procent neemt in de beheermaatschappij van het bekende Nederlandse small- en midcapfonds. Burgers en Wiersma nemen elk een belang van 10 procent. De resterende 35 procent blijft in handen van Keijser Capital, maar Optimix heeft het recht om binnen twee jaar ook dit belang over te nemen.

Naar aanleiding van deze wijzigingen in de governance-structuur hebben de fondanalisten van Morningstar besloten om Add Value Fund tijdelijk 'Under Review' te zetten. Het fonds wordt sinds begin dit jaar door Morningstar gevolgd op nadrukkelijk verzoek van de bezoekers van deze website. Het kreeg toen de Analyst Rating 'Bronze'. In april won Add Value Fund een Morningstar Award in de categorie 'Aandelen Nederland'.

De Morningstar-analisten zullen de fondsbeheerders binnenkort op hun nieuwe adres met een bezoek vereren om te horen wat de mogelijke impact van de nieuwe eigenaar is op het fonds.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten