Kempen fuseert European Participations met Oranje Participaties

Kempen wil zijn beleggingsfondsen Kempen European Participations fuseren met Kempen Oranje Participaties. Het beheer van Kempen Oranje Participaties zal in handen blijven van Joop Witteveen. Het puur Nederlandse karakter van het fonds zal wel veranderen en meer internationaal worden.

Ronald van Genderen 15 april, 2015 | 14:37
Facebook Twitter LinkedIn

De analisten van Morningstar verhoogden in mei 2014 hun waardering voor Kempen Oranje Participaties nog van 'Neutral' naar 'Bronze'. Naar aanleiding van het aangekondigde fusievoornemen wordt het fonds in Nederlandse small-cap aandelen echter 'Under Review' geplaatst. Voor de Europese variant Kempen European Participations gold sinds januari van dit jaar dat de rating 'Under Review' stond, nadat diverse wijzigingen plaatsvonden in het team bij Kempen dat verantwoordelijk is voor het beheer van de Europese mid- en small-cap fondsen. Eén van de wijzigingen betrof toen het vertrek van beheerder Simon Turner.

Nieuw jasje
Naar verwachting zal de fusie tussen beide fondsen eind september afgerond kunnen worden. Daarna zal Kempen European Participations ophouden te bestaan en zal Kempen Oranje Participaties een meer internationaal karakter krijgen. Tot op heden belegde dit fonds namelijk enkel en alleen in Nederlandse small-caps. Na de fusie zal dat wijzigen in een combinatie van circa 50 procent Nederlandse small-caps en 50 procent Europese small-caps.

Joop Witteveen
Het beheer zal in handen blijven van het Nederlandse small-cap team, dat onder andere het Kempen Orange Fund beheert en onder leiding staat van Joop Witteveen (foto). Daarnaast zal voor Kempen Oranje Participaties de recent door Kempen aangetrokken Erwin Dut aan het team worden toegevoegd. Hij is onderdeel van Kempen’s Europese small-cap team dat ook verantwoordelijk zal blijven voor het aandelenonderzoek naar Europese small-caps.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Ronald van Genderen

Ronald van Genderen  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings