Michael Hasenstab (Templeton): inflatie gaat aantrekken

Beleggers zijn dit jaar zeer beducht voor het risico op deflatie, maar daarmee verliezen ze uit het oog dat er een veel groter risico bestaat op aantrekkende inflatie. Want inflatie is een belangrijk thema voor Michael Hasenstab, chief investment officer bij Franklin Templeton en beheerder van het Templeton Global Bond fonds.

Robert van den Oever 15 juni, 2016 | 12:08
Facebook Twitter LinkedIn

De strategie van Hasenstab is voor een belangrijk deel gestoeld op de verwachting dat de inflatie zal gaan aantrekken. De redenen daarvoor liggen in de macro-indicatoren van de Amerikaanse economie, zo licht Hasenstab toe in een interview met Morningstar’s fixed income strategies director Karin Anderson in de wandelgangen van de Morningstar Investment Conference die deze week plaatsvindt in Chicago.

Volgens Hasenstab is de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten momenteel in goede conditie. Dat geeft mogelijk opwaartse druk op de lonen, en dat zal weer inflatie in de hand werken. Ook de huizenmarkt is weer robuust geworden met eveneens prijsdruk in opwaartse richting. Bovendien begint het jaar-op-jaar effect uit de lage olieprijs te lopen, zodat daar op den duur geen deflatoir effect meer van uitgaat.

Alles bij elkaar ziet Hasenstab de mogelijkheid voor aantrekkende inflatie. Die kan al snel weer richting de 2% gaan en wellicht zelfs boven de 3% uitkomen, verwacht hij, terwijl de markt nog in vooral in deflatie-senario's denkt.

Naast het inflatierisico is Hasenstab ook gericht op opkomende markten. Hij ziet daar momenteel een onderwaardering die kansen biedt. Mexico en Brazilie zijn interessante landen, ieder om verschillende redenen. Wilt u weten welke dat zijn? Bekijk dan het hele interview met Michael Hasenstab:

 

Lees meer

Michael Hasenstab opent de Morningstar Investment Conference 2016

- De overzichtspagina van het Templeton Global Bond fonds

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten