Obligatiebeleggers moeten risico afbouwen

De rente stijgt en de obligatiekoersen dalen: het zijn lastige tijden voor obligatiebeleggers. Hoe kun je in zo'n marktsituatie goede kansen vinden? Morningstar's Emma Wall sprak tijdens de Morningstar Investment Conference in Londen met Ariel Bezalel van Jupiter.

Robert van den Oever 19 mei, 2017 | 9:02
Facebook Twitter LinkedIn

Voor obligatiebeleggers, is het momenteel een 'perfect storm', betoogde Ariel Bezalel tijdens de Morningstar Investment Conference in Londen. Het zijn volgens hem interessante tijden voor risicovolle categorieën, omdat voor het eerst sinds het uitbreken van de wereldwijde economische crisis de grote centrale banken een beleid van monetaire verkrapping gaan toepassen. en dat doen ze ook nog eens gezamenlijk.

De afgelopen tijd, toen de centrale banken de financiële markten juist overspoelden met geld om de economieëen te stimuleren, konden in het bijzonder de risicovollere beleggingstypen profiteren van het verruimende beleid.

Maar dat gaat dus veranderen, en daarin moeten obligatiebelggers meebewegen. Hoe moeten ze dat doen? Bezalel raadt aan om de kwaliteit van de beleggingsportefeuille te verhogen. Hoe beleggers dat kunnen doen en wat dat betekent voor hun risicoprofiel, legt Bezalel uit in gesprek met Morningstar's Emma Wall. Bekijk hier de video met het volledige interview:

 

 

 

Lees meer:

Economische groei over piek heen; kan Trump opnieuw aanjagen?

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings