Marktbarometer april: alle segmenten op winst

Alle segmenten van de Morningstar Style Box hebben in april een substantieel positief rendement geboekt. Large-caps boekten de grootste winsten. Bekijk de Morningstar Marktbarometer over de maand april.

Fernando Luque 09 mei, 2018 | 8:16
Facebook Twitter LinkedIn

De voorbije aprilmaand was een goede voor alle negen segmenten van de Morningstar Style Box, want ze boekten allemaal substantiële positieve rendementen. De large caps haalden de hoogste winsten, met het segment Large Cap Waarde aan kop met 5,7% winst. Dat was te danken aan bedrijven als Royal Dutch Shell met 14,2%, Total met 13,4% en BP met 12,2%. De energiesector was duidelijk de best presterende met 11,4% rendement.

Andere bedrijven die het segment Large Cap Waarde opstuwden waren financials zoals HSBC Holdings met 9%, Allianz met 7,1% en Axa met 9,8%. De financiële sector als geheel boekte echter een benedengemiddeld rendement van 3,7%.

Het segment Small Cap Gemengd scoorde met 2,3% het laagst, maar dus ruim in positief terrein. Onderstaande afbeelding maakt de verschillen inzichtelijk:

European Market Barometer Style Returns Apr 2018

(klik op afbeelding voor vergroting)

Sectoren
De sector cyclische consumentengoederen tekende grotendeels voor het rendement van het segment Large Cap Groei met bedrijven als LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton en Kering met respectievelijk 17% en 23,3% rendement. De sector als geheel deed het goed en steeg afgelopen maand 6,9%.

Hoewel alle Europese sectoren positieve rendementen boekten in april, was defensieve consumentengoederen de relatief zwakste met 2,5%. Dat kwam door bedrijven als Anheuser-Busch InBev met -5,1%, British American Tobacco met -3,2% en Reckitt Benckiser met -3,9%.

European Market Barometer Sector Returns Apr 2018

(klik op afbeelding voor vergroting)

Waarderingen
Wat waarderingen betreft veranderen de koerswinsten van april weinig. Binnen de large cap aandelen zijn de waarde-aandelen nog altijd de aantrekkelijkst gewaardeerde met een verhouding tussen koers en Fair Value van 0,95 tegen 1,05 voor groeibedrijven.

European Market Barometer Style Valuations Apr 2018

(klik op afbeelding voor vergroting)

Kijken we naar de waardering van sectoren, dan komt communicatie als gunstigste uit de bus met een koers/Fair Value ratio van 0,89.

European Market Barometer Sector Valuations Apr 2018

(klik op afbeelding voor vergroting)

 

Lees ook eerdere Morningstar Marktbarometers:

- Marktbarometer maart: waardestijl grote verliezer, groei houdt nipt stand

Marktbarometer februari: large caps hardst geraakt door beurscorrectie

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten