Deze drie fondsen kregen afgelopen week een ratingwijziging

Net als de voorafgaande twee weken krijgt u ook deze week weer het overzicht van de fondsen die een gewijzigde Morningstar Analyst Rating hebben gekregen. De fondsanalisten van Morningstar heroverwegen regelmatig hun oordeel op de fondsen die ze volgen. De wijzigingen van deze week zijn één nieuwe rating en twee upgrades.

Robert van den Oever 30 mei, 2018 | 17:14
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe rating

MS INVF US Advantage - Silver

Morningstar volgt vanaf nu het MS INVF US Advantage fonds met een Morningstar Analyst Rating van Silver. De overtuiging van fondsanalist Jeffrey Schumacher is gebaseerd op de ervaring en stabiliteit van het team onder leiding van Dennis Lynch en de beleggingscultuur die hij heeft gevestigd. Het team heeft met succes een lange-termijnaanpak ontwikkeld die is gestoeld op een hoge overtuiging: zoeken naar bedrijven met sterke businessmodellen die hun markt domineren of profiteren van een sterk concurrentievoordeel. Lynch en zijn team verlaten zich op hun research en laten zich weinig gelegen liggen aan de sectorwegingen van hun benchmark.  Ze zijn bereid om geconcentreerde posities in te nemen in hun beste ideeën om zo het fonds beter te laten presteren dan zijn concurrenten. Het fonds heeft bovengemiddelde rendementen gehaald en tegelijk de risico's beperkt gehouden.

 

Upgrades

Invesco Asian Equity - van Bronze naar Silver

Het fonds Invesco Asian Equity profiteert van de ervaring van gelauwerd belegger Stuart Parks die dit fonds al 20 jaar met succes beheert. Hij krijgt ondersteuning van een team van drie aanvullende managers en twee analisten dat met de strategie is meegegroeid. De beheerder kanteert een pragmatische aanpak voor het beleggen in Aziatische aandelen, waarbij hij top-down met fundamentele bottom-up analyse combineert. Parks wisselt tussen de groei- en de waardestijl, afhankelijk van het op dat moment geldende macro-klimaat, terwijl hij ook landen- en sector aantrekkelijkheid meeweegt. Hoewel het lastig is om macro-beslissingen consistent goed te nemen, is deze aanpak succesvol gebleken in verschillende marktcycli, waarbij waarde werd toegevoegd vanuit zowel top-down als bottom-up analyse. Wij zijn van mening dat dit fonds een superieure beleggingspropositie is binnen Aziatische aandelen en daarom gaat de Morningstar Analyst Rating omhoog van Bronze naar Silver.

 

Robeco Global Consumer Trends - van Bronze naar Silver

Een onderscheidend concept, solide uitvoering en een goed geïnformeerd team hebben samen geresulteerd in een bovengemiddeld track record voor het Robeco Global Consumer Trends fonds en daarom verdient het volgens fondsanalist Jeffrey Schumacher een upgrade van de Morningstar Analyst Rating van Bronze naar Silver. Dit fonds heeft een breed mandaat en kan diverse trends in de consumentensector gebruiken in zijn strategie. De portefeuille is geconcentreerd in drie segmenten: de digitale consument, de opkomende consument en sterke merken. Dat resulteert in een sterk op groei gerichte portefeuille met bovengemiddelde blootstelling naar opkomende markten waarin namen van hoge kwaliteit en blootstelling aan sterke merken voor de balans zorgen. Het fonds heeft veel van zijn concurrenten en ook zijn benchmark verslagen over verschillende periodes op een voor risico aangepaste basis. Echter, beleggers moeten niet onderschatten welke risico's daarmee gepaard gaan en het onderscheidende karakter van het fonds kan ook het risico laten afwijken van het categoriegemiddelde.

 

Lees meer: 

- Fondsen met een ratingwijziging in de periode 14 mei t/m 21 mei 2018

Fondsen met een ratingwijziging in de periode 7 mei t/m 11 mei 2018

- Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings