Deze beleggingsfondsen kregen een ratingwijziging van Morningstar

Ook deze week krijgt u weer het overzicht van de beleggingsfondsen die van de fondsanalisten van Morningstar een gewijzigde Morningstar Analyst Rating hebben gekregen. De analisten heroverwegen regelmatig hun oordeel op de fondsen die ze volgen. De wijzigingen van de afgelopen week zijn één upgrade en twee downgrades.

Robert van den Oever 05 juni, 2018 | 11:17
Facebook Twitter LinkedIn

Upgrades

MFS Meridian US Value

Het vertrouwen in het gevestigde team en de gedisciplineerde aanpak van het MFS Meridian US Value fonds is toegenomen en daarom verdient het een upgrade van Silver naar Gold. Beheerders Steven Gorham en Nevin Chitkara staan sinds respectievelijk 2002 en 2006 aan het hoofd van dit fonds. Deze ervaren beheerders maken gebruik van de diepgaande kennis en ervaring van het researchteam van MFS om aantrekkelijke beleggingsideeën op te sporen. Het proces is helder en de beheerders voeren het effectief en consistent uit. Het solide lange-termijn track record van het fonds is grotendeels toe te schrijven aan superieure prestaties in neergaande markten, een gevolg van de nadruk op kwaliteit in het proces. Tegelijk doet het fonds het ook goed in stijgende markten, aldus Morningstar-fondsanalist Mathieu Caquineau.

Downgrades

Pictet-Global Emerging Market Debt

De rating voor het Pictet-Global Emerging Market Debt fonds gaat omlaag van Bronze naar Neutral na het vertrek van Simon Lue-Fong in mei 2018. Hij was lange tijd Pictet's hoofd emerging markets debt. Lue-Fong is opgevolgd door Mary-Thérèse Barton die al sinds 2004 bij het team is. Daarnaast zijn Guido Chamorro en Philippe Petit samen benoemd tot waarnemend hoofd van de hard-currency strategie. Beide maken dinds 2007 deel uit van het team. Verder wil Pictet nog een extra senior manager aannemen en pas als die aan boord is wordt vastgesteld wie definitief de leiding krijgt over de hard-currency strategie. Dit alles werpt momenteel een schaduw van onzekerheid over de hard-currency strategie van Pictet, aldus Morningstar-fondsanalist Niels Faassen.

Pictet Emerging Market Local Currency Debt

Ook de rating voor Pictet Emerging Market Local Currency Debt gaat omlaag, eveneens van Bronze naar Neutral, als gevolg van het vertrek van Simon Lue-Fong. Voor de local currency strategie geldt dat Alper Gocer nu benoemd is tot hoofd hiervan. Hij was sinds 2016 co-hoofd van Pictets total return emerging markets fixed income team. Voordien was hij portfolio manager voor wereldwijde macro hegde fondsen die zich richten op opkomende markten. Morningstar-fondsanalist Niels Faassen maakt wel enkele kanttekeningen bij de benoeming van Gocer: hij mist nog een relevant openbaar trackrecord als hoofdbeheerder van emerging markets local currency debt strategieën.

 

Lees meer: 

Fondsen met een ratingwijziging in de periode 21 mei t/m 27 mei 2018

- Fondsen met een ratingwijziging in de periode 14 mei t/m 21 mei 2018

Fondsen met een ratingwijziging in de periode 7 mei t/m 11 mei 2018

- Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings