Markbarometer oktober: alle segmenten kleuren bloedrood

De markt kleurde bloedrood in oktober aangezien alle segmenten van de Morningstar Style Box verlies leden. De segmenten van de groei-stijl boekten de grootste koersdalingen, in lijn met de eerder ingezette trend. Dit is de Morningstar Marktbarometer over oktober.

Fernando Luque 06 november, 2018 | 9:52
Facebook Twitter LinkedIn

Het segment Large-Cap Groei kreeg een daling van 7,1% voor de kiezen, terwijl Large-Cap Waarde 4,9% moest prijsgeven. Twee grote bedrijven zijn in het bijzonder verantwoordelijk voor de daling bij Large-Cap Groei: Anheuser-Busch InBev dat 13,4% verloor en LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton dat 11,7% daalde.

Het segment Large-Cap Gemengd deed het relatief nog het beste in oktober met een verlies van 2,7%. Dat was te danken aan de sterke prestaties van enkele aandelen in de sector gezondheidszorg, zoals Novartis en Roche die respectievelijk 4,1% en 2,6% stegen.

European Market Barometer Style Returns Oct 2018

(klik op afbeelding voor vergroting)

De best presterende sector over de afgelopen maand was telecom met een nipte winst van 0,4% dankzij goede rendementen van Deutsche Telekom en Telefonica die achtereenvolgens 4,4% en 6,2% wonnen. De telecomsector is ondanks die winst nog altijd een van de aantrekkelijkst gewaardeerde sectoren met een gemiddelde verhouding tussen koers en Fair Value van 0,77.

European Market Barometer Sectors Returns Oct 2018

(klik op afbeelding voor vergroting)

De sector die het slechtst presteerde in oktober, was technologie die 8,4% moest prijsgeven. Zelfs na die daling is de waardering nog altijd aan de hoge kant, gezien de gemiddelde koers/Fair Value verhouding van 1,02.

European Market Barometer Sectors Valuations Oct 2018

(klik op afbeelding voor vergroting)

De recente koersdalingen hebben tot interessante waarderingen in de markt geleid, want alle drie de Large-Cap segmenten hebben nu een koers/Fair Value verhouding van minder dan 1. Met name het segment Large-Cap Waarde is aantrekkelijk gewaardeerd met een discount van ruim 15%.

European Market Barometer Style Valuations Oct 2018

(klik op afbeelding voor vergroting)

 

Lees ook eerdere Morningstar Marktbarometers:

Marktbarometer september: groei-stijl duikt in de min, waarde veert op

Marktbarometer augustus: waarde-stijl legt het af tegen groei

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings