Dit zijn de nieuwe ratingwijzigingen van beleggingsfondsen bij Morningstar

De fondsanalisten van Morningstar hebben weer een reeks beleggingsfondsen tegen het licht gehouden en herbeoordeeld. Bekijk de upgrades en downgrades en de nieuwe fondsen die een Morningstar Analyst Rating krijgen. Bekijk alle wijzgingen in dit overzicht.

Robert van den Oever 30 april, 2019 | 9:18
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe ratings

Baillie Gifford WW Discovery - Silver

Het fonds Baillie Gifford WW Discovery krijgt een Morningstar Analyst Rating van Silver. Dit team zoekt ambiteuze, ondernemende bedrijven die de gevestigde orde aanvallen en als nieuwkomer marktaandeel proberen te veroveren. Om dit small-cap universum te onderzoeken, kan het team leunen op ruim 100 beleggingsprofessionals en 18 andere teams binnen het fondshuis. Vanwege de benchmark-agnostische aanpak, de bottom-up focus en de geduldige benadering, is juist dit fondshuis bij uitstek geschikt om dit type universum aan te pakken. Vanwege de nadruk op groeibedrijven in volatiele markten, kan het rendementsprofiel net zulke volatiele trekken vertonen. Beleggers zijn dus gewaarschuwd.

BlackRock Strategic Funds Global Event Driven - Bronze

Het fonds BlackRock Global Event Driven wordt vanaf nu gevolgd door Morningstar-analist Francesco Paganelli die het een Morningstar Analyst Rating van Bronze geeft. De strategie profiteert van de ruime technologische en kwantitatieve middelen die BlackRock heeft om het ervaren team onder leiding van Mark McKenna bij te staan. De beheerders passen een rigoureus proces toe dat vele facetten kent en beleggen in ideeën over het hele spectrum van corporate actions. Het fonds is duur en dat element beperkt onze overtuiging op dit fonds. Alles bij elkaar echter zien we deze strategie als een solide optie in het evenement-gedreven universum.

 

Upgrade

Fidelity China Focus - van Bronze naar Silver

Het fonds Fidelity China Focus krijgt een upgrade van de Morningstar Analyst Rating van Bronze naar Silver. De overtuiging van Morningstar-analist Claire Liang omtrent portefeuillebeheerder Jing Ning blijft groeien. Zij heeft een sterk vijfjarig track record opgebouwd bij het BGF China fonds en ze blijft goede resultaten leveren sinds zij in 2013 bij Fidelity kwam. Ze kan een beroep doen op een groot team aan analisten die haar helpen met zoeken naar kansen in sectoren die van nature geen waarde-bias hebben. Dit is bijzonder behulpzaam, gegeven het benchmark-bewuste karakter van de strategie.

Wij waarderen het dat deze fondsbeherder en Fidelity zich begeven op het vlak van waardebeleggen, terwijl het fondshuis traditioneel sterk op groeibeleggen is gericht. Bovendien houden ze ook vast aan hun waarde-strategie als het eens tegen zit met die stijl, zoals in 2017. Dat is bewezen effectief gebleken over meerdere marktcycli. De strategie van dit fonds is goed gebouwd, herhaalbar en kansrijk voor de lange termijn.

 

Downgrade

BlackRock Global Funds - Global Allocation - van Silver naar Bronze

De Morningstar Analyst Rating voor BGF Global Allocation gaat omlaag van Silver naar Bronze nadat er diverse veranderingen hebben plaatsgevonden in het beheerteam in de afgelopen twee jaar. Die omvatten onder meer het terugtreden van Dennis Strattmann in 2017 en de recente aankondiging over het terugtreden van Dan Chamby in 2020 en Kent Hogshire, die sinds 2018 afwezig was.

Rick Rieder, de chief investment officer voor obligaties bij BlackRock, heeft de leiding over BlackRock's wereldwijde allocatie beleggingsteam op zich genomen en hij is co-beheerder geworden op de strategie naast Dan Chamby, Russ Koesterich en David Clayton. Ondanks al deze veranderingen profiteert dit fonds nog altijd van een gevestigd proces, maar alle personele wisselingen hebben de aantrekkelijkheid wel verminderd.

  

Lees meer:

- De nieuwe ratingwijzigingen van Morningstar - 2 t/m 15 april

- Zo werken de ratings van Morningstar

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten