Zo belangrijk is ESG bij beleggen

Beleggen volgens de principes van ESG (Environmental, Social en Governance) ofwel milieu, sociaal beleid en goed ondernemingsbestuur, is niet meer weg te denken uit de beleggingsindustrie. Morningstar's Dan Kemp legt uit hoe beleggers ESG een rol kunnen geven in hun beleggingsbeslissingen.

Robert van den Oever 14 juni, 2019 | 8:31
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Duurzaam beleggen volgens ESG criteria, Environmental, Social en Governance, ofwel milieu, sociaal beleid en goed ondernemingsbestuur is in enkele jaren tijd heel groot geworden. Veel beleggers willen ESG een rol geven in hun beleggingsbeslissingen en hun portefeuille. Morningstar's Dan Kemp, chief investment officer van Morningstar Investment Management, legt uit hoe dat kan. Er zijn verschillende gradaties van duurzaam beleggen, gebaseerd op uitsluitings- of selectiecriteria.

Ook neemt Kemp een belangrijk vooroordeel weg over duurzaam beleggen: het hoeft zeker niet ten koste te gaan van het rendement. Steeds vaker is het zo dat de best opererende bedrijven op het gebied van duurzaamheid, ook superieur zijn wat hun rendement betreft. Eerdere studies van Morningstar hebben dat eveneens aangetoond.

Bekijk de video waarin Dan Kemp vertelt over duurzaam beleggen.

 

Lees meer over duurzaam beleggen:

Duurzame aandelenfondsen opkomende landen onder de loep

De steeds moeilijk wordende opgave voor duurzame beleggers

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten