Tesco is Morningstar's favoriet onder Britse retailers

Tesco is het favoriete Britse supermarktaandeel volgens Morningstar. Het heeft moeilijke tijden gekend, maar is goed op weg om een belangrijke ommekeer af te ronden. De leidende positie op de Britse thuismarkt geeft Tesco voordelen ten opzichte van zijn concurrenten.

Robert van den Oever 19 juni, 2019 | 8:31
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Het Britse supermarktlandschap is buitengewoon competitief; de sterke prijsconcurrentie legt een behoorlijke druk op de grote spelers in de markt die daar in wisselende mate last van hebben. Morningstar-aandelenanalist Ioannis Pontikis bespreekt in deze video de Britse retail markt en legt uit wat er bij de diverse bedrijven, zoals Sainsbury's en WM Morrison's aan de hand is.

Ook beargumenteert analist Pontikis waarom Tesco de favoriete speler van Morningstar is in het Britse supermarktlandschap. De leidende positie op de thuismarkt is moeilijk te evenaren voor de concurrenten. Dat geldt voor zowel het netwerk van fysieke winkels als de aanwezigheid online. Verder biedt de schaalgrootte nog volop mogelijkheden voor kostenbesparingen en verbetering van de winstgevendheid. Toekomstige groei kan ook komen van allianties met andere partijen.

 

Lees meer over aandelen:

Richemont ondergewaardeerd door vrees voor stagnatie in China

Amazon is ondergewaardeerd gezien zijn groeimogelijkheden

Economic Moat Barometer: concurrentievoordeel in relatie tot rendement en waardering

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten