Marktbarometer juni: positief voor alle Morningstar Style Box segmenten

De maand juni is een zeer positief verlopen voor alle segmenten van de Morningstar Style Box. In dit positieve sentiment deden large-cap aandelen het iets beter dan small-caps. Dit is de Morningstar Marktbarometer over juni.

Fernando Luque 05 juli, 2019 | 8:31
Facebook Twitter LinkedIn

De stemming op de Europese aandelenmarkten was positief in juni en daar hebben alle negen segmenten van de Morningstar Style Box van geprofiteerd. Het onderscheid zit hem erin dat large-cap aandelen het iets beter hebben gedaan dan small-caps: 4,8% koerswinst tegen 3,4%.

Largevs Small June 2019

(klik op grafiek voor vergroting)

Ook was er een verschil tussen waarde en groei aandelen. Gemiddeld genomen boekten groei-aandelen een licht hoger rendement dan waarde-aandelen, al was het verschil gering; 4,9% tegen 4,3%. Daardoor wordt het verschil in rendement tussen deze twee beleggingsstijlen groter, zowel op de korte als de lange termijn.

Valuevs Growth June 2019

(klik op grafiek voor vergroting)

Kijken we specifiek naar large-cap aandelen, dan is het verschil tussen de waarde- en groei-stijl duidelijk zichtbaar. De large-cap groei stijl won 5,2% en de large-cap waarde stijl 4,1%.

European Market Barometer Style Returns June 2019

(klik op grafiek voor vergroting)


Sectoren
Wat de rendementen van de sectoren betreft, vielen vooral die van grondstoffen, cyclische consumentengoederen en industrie op, die respectievelijk 8,3%, 6,8% en 6,7% koerswinst boekten. De enige sector die in de min eindigde, was vastgoed met een koersverlies van 1,5%.

European Market Barometer Sectors Returns June 2019

(klik op grafiek voor vergroting)

De sector communicatie blijft de goedkoopste wat waardering betreft, uitgedrukt als de verhouding tussen koers en Fair Value die voor de communicatiesector 0,78 bedraagt. ofwel een korting van 22%. In juni steeg deze sector met 5,7% tegen 4,3% voor de Morningstar Europe NR Index.

European Market Barometer Sectors Valuation June 2019

(klik op grafiek voor vergroting)

Kijken we naar de waardering van de diverse beleggingsstijlen, dan heeft het segment large-cap waarde zich wat hersteld van de onderwaardering die het eerder had. die is er nog steeds, mar minder: de koers/Fair Value verhouding is nu 0,84 tegen eerder 0,80.

European Market Barometer Style Valuation June 2019

(klik op grafiek voor vergroting)

 

Lees ook eerdere Morningstar Marktbarometers:

Morningstar Marktbarometer mei: correctie raakt waarde-stijl harder dan groei

Morningstar Marktbarometer april: waarde-stijl heeft de overhand

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten