Top-5 Aandelen wereldwijd: DPAM aan kop

Na een fors herstel in het tweede kwartaal hebben financiële markten in de zomer van 2020 opnieuw verloren terrein goedgemaakt. Dankzij een sterke maand augustus, waarin de MSCI World Index een plus van 5,5% noteerde, sloot de beursgraadmeter het derde kwartaal af met 3,4% winst. Het verder opengaan van de economie, positieve macro cijfers, meevallende bedrijfscijfers en continue stimulering en ondersteuning van de economie door overheden en centrale banken zorgde voor een positieve stemming op financiële markten. Echter, toen de zomervakantie op zijn einde liep versomberde ook het beeld op de financiële markten, wat het herstel smoorde.

Jeffrey Schumacher, CFA 05 oktober, 2020 | 8:44
Facebook Twitter LinkedIn

Een heropleving van het aantal coronagevallen, met name in Europa, jaagt beleggers angst aan. De vrees voor een tweede besmettingsgolf en de economische impact daarvan houden beleggers in hun greep, en leidde een daling van 1,5% voor de MSCI World Index in over de afgelopen maand. Tel daarbij op de aanstaande presidentsverkiezingen in Amerika, de Brexit en de onzekerheid over wanneer er een vaccin beschikbaar komt voor het coronavirus, en er zijn voldoende factoren die in de laatste maanden van het jaar voor turbulentie kunnen gaan zorgen.

Prestaties regio's
In de afgelopen drie maanden presteerden Amerikaanse aandelen wederom bovengemiddeld met een rendement van 4,2% voor de S&P 500 index. Sterke prestaties van technologie aandelen, met zwaargewicht Apple voorop dat in euro’s gemeten bijna 22% won, waren wederom de stuwende kracht achter de opmars van de index. Ook NVIDIA en Salesforce.com behoorden tot de grootste stijgers binnen de index.

Emerging markets gaat het ook voor de wind, waarbij vooral Aziatische landen in een positief daglicht stonden, dit in sterk contrast met het Latijns-Amerikaanse blok waarbij vooral de Braziliaanse markt er slecht bij lag met een verlies van ruim zeven procent in het derde kwartaal.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Jeffrey Schumacher, CFA  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid