Morningstar Awards 2021: deze fondshuizen zijn de beste

De Morningstar Awards 2021 sluiten we af met de bekendmaking van de drie winnende fondshuizen. De Award voor beste fondshuis in aandelen gaat naar Neuberger Berman en Capital Group gaat er zelfs met twee Awards vandoor: die voor beste fondshuis obligatiefondsen en ook nog eens de 'koningsklasse', die voor alle assetcategorieën.

Jeffrey Schumacher, CFA 25 maart, 2021 | 11:03
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar maakt de winnaars van de Morningstar Awards 2021 bekend. We reiken onze prestigieuze awards uit aan die fondsen en fondshuizen die niet alleen in 2020 een sterke performance hebben laten zien, maar die ook hun concurrenten over de afgelopen vijf jaar hebben verslagen. De finalisten en winnaars hebben dan ook duidelijk hun vaardigheden en toegevoegde waarde voor beleggers aangetoond. Ze behoren op basis van hun uitstekende voor risico gecorrigeerde rendementen tot de beste in hun categorie. Morningstar feliciteert hierbij dan ook alle finalisten, en bovenal de winnaars, van harte met deze geweldige prestatie en hun felbegeerde Morningstar Award.

Bij de winnaars en genomineerden blijft de opmerking gepast, dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Tegelijkertijd bevinden er zich onder de winnaars dit jaar meerdere fondsen en fondshuizen die ook in het verleden al eens een Morningstar Award hebben gewonnen, of genomineerd waren. Soms liet de top 3 in een bepaalde categorie honderden fondsen achter zich. In zo’n geval doe je als fondsmanager toch echt iets goed!

Awards 2021 banner narrow

  

Dit zijn de fondshuizen die over hun gehele productengamma gemeten de beste voor risico-gecorrigeerde prestaties hebben geleverd over de afgelopen drie en vijf jaar:

 

Beste fondshuis Aandelenfondsen

 

Neuberger Berman

nb logo

 

 

Beste fondshuis Obligatiefondsen

 

Capital Group

cgl

 

 

Beste fondshuis alle assetcategorieën

 

Capital Group

cgl

 

 

Dit waren de finalisten voor de Morningstar Awards 2021:

Finalisten Morningstar Awards 2021

Meer weten over de methodologie? Het methodologie-document vindt u hier:

Methodologie Morningstar Awards Nederland 2021

 

Awards 2021 banner

 

De Morningstar Awards zijn bedoeld om fondsen en fondshuizen een blijk van waardering te geven voor de geleverde prestaties in de afgelopen vijf jaar. De prijs vormt geen advies of aanbeveling tot aankoop, of houdt op enige manier verband met de opinies van de fondsanalisten die tot uiting komt in de Morningstar Analyst Rating.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Jeffrey Schumacher, CFA  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten