Europa is nu de interessantste plek voor waarde-beleggers

VIDEO - Waarde-beleggers hebben het lange tijd moeilijk gehad, maar 2022 bracht een ommekeer. Ook in 2023 zijn er volop kansen. Richard Halle, portefeuillebeheerder van het M&G European Strategic Value Fund, vertelt in gesprek met Morningstar's Antje Schiffler waar die liggen.

Antje Schiffler 04 juli, 2023 | 11:03
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Waarde-beleggen had jarenlang het beursklimaat tegen, toen de groei niet op kon bij de grote technologiebedrijven en macro-omstandigheden zoals monetaire stimulering en een ultra-lage rente een stevig effect hadden. In 2022 keerde dat en kwamen waarde-aandelen weer in beeld.

Die trend zet in 2023 door, zegt Richard Halle, portefeuillebeheerder van het M&G European Strategic Value Fund, in een interview met Morningstar's Duitse editor Antje Schiffler. Hij merkt op dat groei aan het begin van 2023 een comeback leek te maken, preluderend op een groeihervatting in China die zou volgen op de heropening van de economie na de reeks langdurige en strenge lockdowns. Maar die groei is niet geworden wat de markt hoopte en dat remt de groei-stijl nu.

Wie rendement zoekt, kan daarom volgens Halle beter terecht in Europese waarde-aandelen. Bekijk de video om te zien waar Halle de beste kansen ziet.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Antje Schiffler  is editor voor Morningstar in Frankfurt.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten