Koerssprong aandeel ASMI op hogere verwachtingen voor 2024

ASM International verhoogt de verwachtingen voor dit jaar en enthousiaste beleggers zorgen voor een koerssprong van 12%.

Javier Correonero 24 april, 2024 | 15:29
Facebook Twitter LinkedIn

asmi

De hogere guidance die ASM International (ASM) dinsdag nabeurs bekendmaakte, viel goed bij beleggers, want zij zetten het aandeel van de chipmachinefabrikant die in een specifiek niche-segment opereert, op woensdag 12% hoger op €596. Morningstar-analist Javier Correonero verhoogt zijn Fair Value voor het aandeel ASMI van €480 naar 520, hetgeen nog altijd lager is dan de actuele beurskoers.

Morningstar maatstaven voor aandeel ASM International

• Fair Value Estimate: €520
• Morningstar Rating: 3 sterren
• Morningstar Economic Moat Rating: Narrow
• Morningstar Uncertainty Rating: High

 

Management ASMI verhoogt verwachtingen voor 2024

De resultaten van ASM International over het eerste kwartaal lagen met een omzet van €639 miljoen aan de bovenkant van de aangegeven bandbreedte. Belangrijk is dat het bedrijf de verwachtingen voor het tweede kwartaal en het hele jaar heeft verhoogd; het gaat nu uit van een omzet in de bandbreedte van €670 - 700 miljoen in het tweede kwartaal, vergeleken met €600 - 640 miljoen eerder en een omzetgroei van ongeveer 10% in het tweede halfjaar ten opzichte van het eerste halfjaar.

Dat is voor analist Correonero aanleiding om zijn schatting van de reële waarde van €480 op te krikken naar €520 per aandeel ASMI om zijn licht hogere prognoses voor de middellange en lange termijn tot uitdrukking te brengen. Hij gaat uit van een omzetgroei van 8% in 2024 naar €2,85 miljard, in lijn met de guidance van het bedrijf. Voor 2025 en 2027 rekent de analist op omzetcijfers van respectievelijk €3,5 miljard en €4,7 miljard.

Zijn verhoogde Fair Value vertegenwoordigt een koers/winst-verhouding van 42 keer voor 2024 en 32 keer voor 2025. Het aandeel ASMI is bij Morningstars verhoogde Fair Value nog altijd zo'n 13% overgewaardeerd, ook met inbegrip van de koersstijging van dik 10% direct na opening van de handel op Euronext Amsterdam.

Gezond orderboek voor ASMI

De orders bleven gezond op €698 miljoen en stegen met 3% sequentieel, omdat de vraag naar ASMI's atomic layer deposition-apparatuur (ALD) sterk blijft en Taiwan Semiconductor Manufacturing gate-all-around transistorstructuren zal introduceren in zijn nieuwe 2-nanometer fabriek, die naar verwachting in de tweede helft van 2025 in Taiwan wordt geopend.

De boekingen voor orders op het gebiede van geheugenchips blijven ook sterk, aangezien geheugen met hoge bandbreedte voor krachtige computertoepassingen ook meer ALD vereist. GAA en geheugen zullen de omzet in de tweede helft van het jaar doen versnellen. De verkoop van siliciumcarbide epitaxy zal in 2024 naar verwachting met dubbele cijfers groeien, hoewel in een lager tempo dan eerder aangekondigd omdat sommige klanten hun investeringen hebben uitgesteld.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Javier Correonero  is aandelenanalist bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten