Skagen aandelenfondsen “Under Review” geplaatst

We moeten eerst de veranderingen in de organisatie van Skagen evalueren voordat we opnieuw een rating kunnen geven.

Thomas Furuseth 17 maart, 2010 | 13:35
Facebook Twitter LinkedIn

Filip Weintraub, de beheerder die Skagen Global groot en succesvol heeft gemaakt, heeft besloten om te stoppen als beheerder van het fonds. Kristian Falnes neemt het fonds van hem over, en draagt op zijn beurt het beheer van Skagen Vekst over aan Beate Bredesen. Daarmee zijn Skagen Global en Vekst de direct getroffenen in dit tumult. Portefeuillebeheerder Omid Gholamifar was vorige maand al gestopt. Ross Porter, die eerder binnen de obligatietak van het fondshuis werkte, zal nu Beate Bredesen helpen in het beheer van Skagen Vekst.

Gezien het feit dat het beheerteam binnen Skagen al vrij klein was, en dat het in een korte tijd twee medewerkers heeft verloren, hebben wij besloten om de Skagen fondsen met een Morningstar Kwalitatieve Rating -Skagen Global, Vekst en Kon-Tiki- op “Under Review” te zetten. Het is dan ook de opeenvolging van de recente veranderingen in het managementteam van de Skagen fondsen dat ons doet besluiten om alle fondsen op deze status te zetten.

De status van "Under Review" is geen kwalitatieve rating, maar een tijdelijke toestand waar we een compleet nieuwe en grondige evaluatie van de fondsen moeten maken. Deze rating wordt alleen gebruikt in gevallen waar er significante fundamentele veranderingen binnen een fonds zijn.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Thomas Furuseth

Thomas Furuseth  var analytiker og redaktør på Morningstar.no i perioden 2006 til og med mai 2020. Han jobber nå i DNB. Han har en mastergrad i økonomi fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings