Sector cyclische consumptiegoederen: 5 interessante aandelen

Morningstar belicht vijf aandelen in de sector cyclische consumptiegoederen die beleggers op hun radar moeten houden.

Facebook Twitter LinkedIn

eBay
Het veilinghuis werd de afgelopen jaren geplaagd door cyclische en langdurig ongunstige ontwikkelingen, maar PayPal’s rol als toonaangevende standaard voor online-betalingen, innovaties in het marktsegment en complementaire overnames positioneren eBay voor de komende jaren als een belangrijke speler op het gebied van e-commerce. Hoewel Morningstar van mening is dat de omzetgroei van Amazon de komende jaren hoger zal liggen, denken wij dat eBay aantrekkelijker is vanuit waarderingsoogpunt. Wij vinden het aandeel geschikt voor beleggers die hun blootstelling aan de groei van e-commerce willen spreiden.
Analyse aandeel eBay >


Lowe’s Companies
Een hernieuwde focus op de klant, winkeloperaties en technologie-infrastructuur zouden het bedrijf in staat moeten stellen om een aanzienlijke productiviteitsvooruitgang te boeken. Dat moet de komende drie jaar op zijn beurt tot een solide winstgroei leiden. Het macro-economische beeld is nog onduidelijk en de woningbouwsector staat nog steeds onder druk.

Lowe’s betaalt echter nog steeds een gezond dividend en besteedt een deel van de bijna USD 3 miljard aan jaarlijkse vrije kasstroom aan het inkopen van eigen aandelen. Ondanks de recente relatieve underperformance gelooft Morningstar dat de onderneming zal profiteren van een aanhoudend herstel van de woningmarkt gedurende verschillende jaren.
Analyse aandeel Lowe’s Companies >


Las Vegas Sands
De markt onderschat het groeipotentieel van de bedrijfsactiviteiten in Singapore. Net als in het verleden toen het casinopotentieel van Macau aanzienlijk onderschat werd in de periode dat deze markt nog in de kinderschoenen stond. Daarnaast staat het aandeel onterecht onder druk vanwege een corruptieonderzoek in Macau. Uit onderzoek van Morningstar blijkt dat vergelijkbare onderzoeken hebben geleid tot boetes van minder dan USD 10 miljoen. Zelfs als er een hogere boete van komt, dan heeft Las Vegas Sands nog altijd meer dan USD 4 miljard in kas en zou het dus ook een hogere boete kunnen dragen.


American Eagle Outfitters
Agressieve prijsverlagingen bij concurrenten en de hoge werkloosheid onder jongeren hebben de resultaten de laatste tijd onder druk gezet. De lopende inkoopinitiatieven en beter voorraadbeheer zouden de resultaten in 2012 echter moeten doen stijgen. Daarnaast denkt Morningstar dat groei in het Aerie-lingerieconcept en internationale groei de omzet en winst van American Eagle de komende jaren zullen doen toenemen. Omdat American Eagle geen schulden heeft en een sterke kasstroom, kan het bedrijf een overnamedoel worden.


Collective Brands
Morningstar vindt Collective Brands nog steeds ondergewaardeerd, zelfs nadat het aandeel sterk is gestegen na de aankondiging dat de directie van het bedrijf “strategische alternatieven overweegt”. Het aandeel heeft overdreven veel schade ondervonden van zorgen over stijgende kosten en de gevoeligheid voor consument uit de arbeidersklasse, die disproportioneel te lijden zou kunnen hebben als er opnieuw een recessie komt.

Deze druk is echter cyclisch en wij menen dat het snelgroeiende groothandelssegment van het bedrijf meer dan USD 1 miljard waard zou kunnen zijn, ongeveer de huidige ondernemingswaarde van het bedrijf. De kasstroom in de belangrijke Amerikaanse Payless-divisie kan aantrekkelijk zijn voor private equity-spelers.


Meer aandelen
Bekijk ook de andere aandelenanalyses voor deze sector die op Morningstar.nl beschikbaar zijn:

Amazon.com
Amazon is uniek gepositioneerd om de komende jaren een ontwrichtende kracht te blijven in het traditionele retailkanaal.

eBay (Aanbevolen Aandeel)
De markt onderschat de potentie van eBay’s netwerk in combinatie met betaaldienst PayPal en bureau voor e-commerce GSI.

Fiat (Aanbevolen Aandeel)
Fiat kan nog aanzienlijke schaalvoordelen halen uit zijn investering in Chrysler.

General Motors (Aanbevolen Aandeel)
GM's hoge graad van operationele leverage betekent dat de onderneming een geldmachine is als de automarkt herstelt.

Lowe’s Companies (Aanbevolen Aandeel)
Lowe’s solide organisatie en lagekostenpositie zal een aanzienlijke vrije kasstroom opleveren als de economie zich herstelt.

McDonald’s
De sterke merknaam en de enorme schaalgrootte laten McDonald's onder alle omstandigheden presteren.

MGM China
Waar beleggers een behoorlijk volatiliteit verwachten is MGM China significant ondergewaardeerd.

Reed Elsevier
Reed Elsevier's uitgeefdivisie Elsevier en LexisNexis zijn waardevolle ondernemingen.

Telegraaf Media Groep
Telegraaf Media Groep heeft geen concurrentievoordeel gezien de slepende problemen in de krantensector.

Time Warner
Time Warner heeft waardevolle content en enkele kabelmaatschappijen die een stevige positie hebben.

Vivendi (Aanbevolen Aandeel)
Vivendi’s groei-briljanten zijn GVT en Activision Blizard.

Walt Disney
Morningstar denkt dat Disney's productaanbod voor consumenten nog jarenlang populair zal blijven.

Wolters Kluwer
Morningstar zet het aandeel Wolters Kluwer 'Under review' omdat de onderneming wordt overgedragen aan een nieuwe analist.


Vooruitblik 2012
Dit artikel maakt deel uit van een serie met Morningstar's verwachtingen voor 2012. Lees ook:


Outlook sector defensieve consumptiegoederen
Morningstar’s visie op sector defensieve consumptiegoederen
Er is bij producenten van defensieve consumptiegoederen nog steeds druk op de marges, kansen in opkomende markten, afsplitsingen, spin-offs als overnamedoelwitten en op een aantal plekken waarde.

Defensieve consumptiegoederen: opkomende markten compenseren ontwikkelde markten
Een uitgesproken stijging van de consumentenbestedingen in de ontwikkelde markten zal nog een aantal kwartalen op zich laten wachten, maar opkomende markten bieden groeikansen.

Defensieve consumptiegoederen: spin-offs kunnen in 2012 overnamedoelwit worden
Managementteams kijken nog steeds zorgvuldig naar hun productportefeuilles om waarde vrij te maken. Morningstar sluit splitsing Unilever niet uit.

Defensieve consumptiegoederen: 5 interessante aandelen
Morningstar belicht vijf aandelen in de sector defensieve consumptiegoederen die beleggers op hun radar moeten houden.


Outlook sector cyclische consumptiegoederen
Morningstar’s visie op sector cyclische consumptiegoederen

De waardering van ondernemingen reflecteert niet volledig de vertraging in consumentenbestedingen in 2012. Morningstar blijft selectief en focust op structurele winnaars.

Amazon.com één van de winnaars verkoop consumentenelektronica
E-commerce blijft het traditionele verkoopmodel voor consumentenelektronica verstoren.

Cyclische consumptiegoederen: 5 interessante aandelen
Morningstar belicht vijf aandelen in de sector cyclische consumptiegoederen die beleggers op hun radar moeten houden.


Outlook aandelenmarkt en Amerikaanse economie
Verwachtingen voor de aandelenmarkt
Ook als de economie niet sterk aantrekt, kan de aandelenmarkt het toch goed doen in 2012. Er zijn aantrekkelijke beleggingskansen in diverse sectoren.

Morningstar’s vooruitzicht voor de Amerikaanse economie
De kansen op een opwaartse verrassing in 2012 zijn aanzienlijk groter dan die op een neerwaartse. Onvoorspelbare risico's blijven in Europa desondanks op de loer liggen.

Amerikaanse economie beter gepositioneerd dan andere economieën
Wat zijn de gevolgen van de Europese staatsschuldencrisis en de vertragende Chinese economische groei voor de Amerikaanse economie.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten