Morningstar fondsresearch en ratings

Een sterk fundament voor het beleggen in fondsen

Morningstar levert ratings en onafhankelijk, door analisten verzorgd onderzoek dat u helpt om fondsen te beoordelen en te bekijken welke rol ze kunnen spelen in een beleggingsportefeuille. Een team van zo'n 100 analisten wereldwijd onderzoekt de sterke en zwakke punten van een fonds door drie pijlers te onderzoeken: People (beheerteam), Process (proces) en Parent (fondshuis).

Een sterk fundament voor het beleggen in fondsen

Morningstar fondsanalyses en ratings

 • Wat is het verschil tussen onze ratings?

  Wat is het verschil tussen onze ratings?

  De Morningstar Analyst Rating (afgebeeld als een schild) drukt de vooruitblikkende analyse van een fonds uit. De Morningstar Rating (ook bekend als de sterrenrating) is een puur rekenkundige benadering van de historische rendementsprestatie van een fonds. Vergelijk onze fondsenratings

 • De Morningstar Analyst Rating™

  De Morningstar Analyst Rating™

  De Morningstar Analyst Rating kent drie positieve kwalificaties: Gold, Silver en Bronze. Daarnaast zijn er nog de waarderingen Neutral en Negative. Van de beleggingsfondsen met een positieve rating - ongeacht of die Gold, Silver of Bronze is -verwachten de Morningstar-analisten dat ze in de toekomst beter zullen presteren dan de benchmark en/of vergelijkbare fondsen.Bekijk de definities van de vijf Morningstar Analyst Ratings.

 • Morningstar Sustainability Rating™ voor beleggingsfondsen

  Morningstar Sustainability Rating™ voor beleggingsfondsen

  De Morningstar Sustainability Rating helpt beleggers om hun beleggingsportefeuille te beoordelen op de kwetsbaarheid ten aanzien van de factoren milieu, sociaal beleid en goed ondernemingsbestuur, ofwel ESG (environmental, social, governance).
  Lees meer over duurzaam beleggen
  Naar de FAQ's

 • Onderzoek voor professionele beleggers

  Onderzoek voor professionele beleggers

  Professionele beleggers kunnen toegang krijgen tot onze beleggingsfondsrapporten en deze direct bespreken met onze analisten via Morningstar Mananager Research Services en andere Morningstar-producten en -diensten.
  Meer informatie

 • Hoe kunt u de Morningstar Analyst Rating gebruiken

  Hoe kunt u de Morningstar Analyst Rating gebruiken

  U kunt uw beleggingsportefeuille bijhouden of nieuwe beleggingsfondsen selecteren op www.morningstar.nl. Daarvoor staat de Morningstar Analyst Rating bij de meeste rendementsoverzichten en hebben de meeste tools op deze website de mogelijkheid om fondsen op Analyst Rating te selecteren. Klik op de afbeelding van een rating voor een samenvatting van het analistenrapport.

 • Morningstar Analyst Rating Methodologie: De vijf pijlers

  Morningstar Analyst Rating Methodologie: De drie pijlers

  Morningstar beoordeelt fondsen op basis van drie pijlers: People (beheerteam), Process (proces) en Parent (fondshuis). Door deze drie te analyseren krijgen onze analisten een beeld van wat een fonds succesvol maakt op de lange termijn. Overzicht Analyst Ratings

Over Morningstar

Morningstar, Inc. is een toonaangevende leverancier van onafhankelijk beleggingsonderzoek in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië. Morningstar biedt een breed scala aan producten en diensten voor particuliere beleggers, media, financieel adviseurs en institutionele beleggers zoals vermogensbeheerders en pensioenfondsen.

Morningstar verstrekt beleggingsinformatie over ongeveer 437.000 effecten waaronder aandelen, beleggingsfondsen en dergelijke, evenals wereldwijde ‘real-time’ data van meer dan 10 miljoen aandelen, indices, futures, opties, grondstoffen en edelmetalen, inclusief valuta en treasury markten. Morningstar biedt ook vermogensbeheer aan, door haar geregistreerde dochterondernemingen en heeft, per 30 september 2013, ongeveer $176 miljard aan activa onder beheer of advies. Onze onderneming is actief in 27 landen.

De Morningstar Analyst Rating™

De Morningstar Analyst Rating™
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings