Market Latest

Zo ontdek je koopkansen in de huidige bear-markt

In turbulente tijden met kelderende koersen worden veel aandelen goedkoop. Maar daarmee zijn ze nog niet allemaal interessant om te kopen. Morningstar's Alex Morozov, hoofd Europese aandelenresearch, geeft richting aan hoe beleggers met de huidige marktsituatie om kunnen gaan.

  Coronavirus - Impact on Markets

  • Robo advice 300 by 145

   Interessante kansen in industriële automatisering

   De verstoring van leveringsketens door de crisis zet de blik op industriële automatiseringsbedrijven zoals ABB en Schneider. Ook zij kunnen het moeilijk krijgen, maar de geschiedenis leert dat zij snel kunnen herstellen. Nu is de waardering interessant geworden, vertelt Morningstar-analist Denise Molina.

  • Jelena

   Kan de luxe-goederen sector herstellen van de crisis ?

   Nu het reizen en toerisme stilligt, wordt de luxe-goederen sector hard getroffen. Veel winkels zijn gesloten en de verkopen zijn ingestort. Morningstar's Jelena Sokolova bespreekt de situatie. Kan de luxe-goederen sector de plotselinge vraaguitval te boven komen?

  • Pighy bank 300 by 145 new

   Europese banken schrappen dividend voor kapitaalbehoud

   Veel grote Europese banken zien af van het uitkeren van dividend. Door cash binnenboord te houden, versterken de banken hun kapitaalpositie uit voorzorg, . De hoge dividendrendementen in de financiële sector maakten deze aandelen lange tijd aantrekkelijk. Verandert dat nu?

  • Buy button 300 by 145

   Deze Europese aandelen zijn aantrekkelijk gewaardeerd

   Voor beleggers die het aandurven, hebben de koersdalingen van de afgelopen periode interessante koopkansen geschapen. Morningstar zet een reeks Europese aandelen op een rij die in de verkoopgolf zwaar afgestraft zijn, maar die sterke fundamentals en groeivooruitzichten hebben voor de lange termijn. Omdat ze nu aantrekkelijk gewaardeerd zijn, is het nu goedkoop instappen.

  • Kempblack

   Spannende tijden waar beleggers van kunnen profiteren

   Het zijn spannende tijden voor beleggers met alle grote koersdalingen van de laatste tijd. Morningstar kijkt naar de situatie met de blik op de lange termijn. Dan Kemp, chief investment officer van Morningstar Investment Management, geeft beleggers richting over hoe door de huidige markt heen te manoeuvreren.

  • Nest egg 300 by 145

   Speuren naar ondergewaardeerde aandelen

   Veel sectoren zijn hard geraakt door de malaise op de beurs en daardoor zijn ze ondergewaardeerd geworden. Morningstar zet op een rij hoe het met de verschillende sectoren is gesteld als het gaat om waardering en welke kansrijk zijn voor de toekomst.

  • Up arrow 300 by 145

   Doen actieve fondsen het beter tijdens een correctie?

   De recente verkoopgolf op de beurzen is een goede gelegenheid om te onderzoeken of actieve fondsbeheerders daar met minder kleerscheuren uit komen dan de markt als geheel. In de lange bull-markt van jaren die we achter de rug hebben, was het lastiger om het verschil te beoordelen. Maar met de correctie van nu kunnen we zien wie het verschil maakt.

  • Oil flare 300 by 145

   Het dividend van de oliereuzen

   De aandelen van de grote oliebedrijven zijn hard geraakt tijdens de afstraffing op de beurzen van de afgelopen dagen, en de olieprijs is gekelderd. Dat wakkert de vrees voor dividendverlaging aan. Morningstar-analist Allen Good geeft zijn visie: hij denkt dat de aantrekkelijke dividenden gehandhaafd kunnen worden.

  • Stock market charts 300 by 145

   3 grafieken voor de lange termijn

   De geschiedenis leert beleggers dat in perioden van kelderende koersen en uitverkoop van aandelen de beste strategie is om koers te houden en je niet te laten meeslepen door het negatieve sentiment. Morningstar presenteert drie grafieken die dat bewijzen.

  • Rainy day umbrella theme page

   Nu kunnen actieve fondsbeheerders zich bewijzen

   In turbulente tijden zoals nu, met aandelenbeurzen die deze week tot tweemaal toe in de top-5 van slechtste handelsdagen ooit belandden, regeert emontie onder beleggers. Maar voor wie het hoofd koel houdt, zijn er juist kansen. Als de markt het zo slecht doet dat je die niet zomaar moet volgen, dan komt actief beheer in beeld. Juist nu kunnen de echt goede actieve fondsbeheerders zich bewijzen.

  • New York coronavirus 300 by 145

   10 interessante Amerikaanse aandelen

   Het huidige marktklimaat met de fikse koersdalingen van de afgelopen tijd en de hoge volatiliteit schept koopkansen met het oog op de lange termijn. De implosie van de economie raakt weliswaar vele sectoren, zoals de reiswereld, toerisme en luchtvaartmaatschappijen, maar daarnaast zijn er nog volop bedrijven die veel minder hard geraakt worden en die te hard zijn afgestraft in verhouding to hun vooruitzichten. Morningstar zet 10 Amerikaanse aandelen op rij die nu interessant zijn om te kopen.

  • Clocks 300 by 145

   Defensieve fondsen voor moeilijke tijden

   De stemming op de beurs is omgeslagen. Hoewel veel beleggingsportefeuilles hard geraakt zullen worden, zijn er ook fondsen die in moeilijke tijden vaak beter presteren dan hun concurrenten. In tijden van neergang kunnen juist zij hun defensieve kwaliteiten bewijzen. Morningstar neemt twee van deze defensieve fondsen onder de loep.

  © Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

  Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings