Morningstar nu ook in België

Morningstar heeft op www.morningstar.be een website gelanceerd. Op de voor iedereen gratis toegankelijke website zijn uitgebreide informatie en analyses te vinden over circa 3500 beleggingsfondsen die voor Belgische beleggers verkrijgbaar zijn.

Morningstar 21 mei, 2003 | 15:56
Facebook Twitter LinkedIn
Persbericht

Amsterdam, maandag 19 mei 2003

’S WERELDS GROOTSTE BELEGGINGSSITE MORNINGSTAR VERRIJST OOK AAN BELGISCHE HEMEL

Vrij toegankelijke, uitgebreide en onafhankelijke informatie over Belgische beleggingsfondsen op www.morningstar.be

Morningstar, wereldwijd marktleider op het gebied van beleggingsinformatie, verrijst vandaag ook aan de Belgische hemel. Op de voor iedereen gratis toegankelijke website www.morningstar.be zijn uitgebreide informatie en analyses te vinden over circa 3500 beleggingsfondsen die voor Belgische beleggers verkrijgbaar

zijn.

Steven Smit: “Beleggingsfondsen blijven populair. Veel beleggers gebruiken ze voor het opbouwen van extra pensioen, maar ook het gebruik bij meer speculatieve beleggers is gegroeid. Inmiddels beleggen meer Belgen in beleggingsfondsen dan zelfstandig in losse aandelen en obligaties. Wanneer beleggers een keuze willen maken uit de duizenden beschikbare fondsen en hun beleggingen in de gaten willen houden, is gedetailleerde informatie en analyse pure noodzaak.

Ons unieke sterrensysteem maakt de prestaties van fondsen in één klap zichtbaar. Beleggers hoeven dus niet zelf uit te zoeken wat een fonds in de afgelopen jaren heeft gedaan of waarin het belegt. Met onze sterren en de uitgebreide fondsrapporten wordt beleggen een stuk eenvoudiger.”

Objectief

Morningstar.be geeft individuele beleggers de tools in handen om geïnformeerd aan hun financiële toekomst te bouwen. Met de aangeboden informatie en tools wordt de belegger in staat gesteld om met objectieve feiten onderbouwde beleggingsbeslissingen te nemen. De website met informatie zal voor particuliere beleggers gratis toegankelijk zijn. Belangrijk is dat Morningstar onafhankelijk opereert en geen geld vraagt aan beleggingsinstellingen als het een fonds opneemt in zijn overzichten. Dit garandeert de objectiviteit van de analyses en informatie.

Fondsen met een geschiedenis van meer dan drie jaar worden krijgen de Morningstar Rating. Slechts 10% van de fondsen wordt gewaardeerd met vijf sterren, het hoogst haalbare. Uniek voor België is dat er ook een gedetailleerd profiel wordt gegeven van de beleggingen van het fonds door de portefeuilles van de beleggingsfondsen te verzamelen en te analyseren. Morningstar beoordeelt fondsen op wat ze werkelijk doen en niet op wat de fondsmanagers zeggen dat ze doen.

Op Morningstar.be is onder meer het volgende te vinden:

· Een uitgebreide portefeuilletool, die speciaal gebouwd is voor het analyseren van uw beleggingsfondsenportefeuille.
· Uitgebreide informatieoverzichten per fonds. Voor Belgische beleggingsfondsen zullen onder meer performances, kostenstructuur, de Morningstar Rating en de Morningstar Style Box ter beschikking van iedere belegger staan.
· Een vergelijkingstool waarmee u beleggingsfondsen op verschillende criteria (zoals performance en kosten) met elkaar kunt vergelijken in één overzicht.
· Marktoverzichten, waardoor u een goed inzicht krijgt in wat er zich afspeelt op de internationale financiële markten.

Amerikaanse beleggers weten de Morningstar-producten al jaren te waarderen. Meer dan 25 miljoen inwoners van de VS maken gebruik van Morningstar informatie. De site van Morningstar is vele malen bekroond vanwege design, functionaliteit en inhoud. Ook Scandinavische, Japanse, Australische en veel Europese beleggers zijn vertrouwd met Morningstar beleggingsinformatie. Morningstar werkt in België reeds langer samen met onder andere het magazine Cash, ABN Amro Directinvest en Deutsche Bank.

De informatie en analyses die morningstar.be biedt, zijn voor de Belgische belegger van ongekende kwaliteit. Ook is het aantal fondsen waarover informatie wordt verstrekt met circa 3500 zeer hoog. De informatie en analyses zullen dagelijks worden vernieuwd. In de toekomst zal Morningstar de dienstverlening aan Belgische beleggers nog verder uitbreiden door middel van nieuwe tools en een verdere uitbreiding van het aantal fondsen waarover informatie wordt verstrekt.

Smit: “We zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van onze onafhankelijke analyses superieur is in vergelijking met andere spelers op de markt. Daarbij richten we ons op de particuliere belegger die met behulp van onze informatie en vergelijkingstools betere beleggingsbeslissingen kan nemen”.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET:

Steven Smit Managing Director Benelux Tel: +31 20 311 90 93

Email: steven.smit@morningstar.be

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten