nuclearKernenergie verdeelt de meningen
Wel of niet duurzaam. De discussie over de rol van kernenergie in de energietransitie ligt de laatste tijd weer prominent op tafel. De Europese Commissie heeft de beslissing om kernenergie al dan niet tot duurzaam te bestempelen vooralsnog uitgesteld. Deze EU taxonomie kan beleggers in de toekomst helpen, want het vaststellen van de blootstelling aan kernenergie binnen beleggingsfondsen is nu nog een lastige opgave met uiteenlopende uitkomsten.
gamestopMeme stocks: hoe gaat het nu met GameStop?
We zagen in 2021 de opkomst van meme-aandelen: aandelen waarvan de koers wild stijgt doordat er een hype omheen is gecreëerd op sociale-mediaplatforms. Maar wat gebeurt er na de hype met zo’n aandeel?  Morningstar ging dat na voor 16 hype-aandelen, waaronder GameStop, Robinhood en Koss.
thailandTop-5 Emerging Markets Debt in lokale valuta: UI–Aktia wint in 2021
Na een jaar vol teleurstellingen begint 2022 met de verwachting van rentestijgingen in de Verenigde Staten. Daardoor zijn de vooruitzichten bij de start van 2022 niet veelbelovend.
Asset flowsFund flows over heel 2021 naar nieuw record
De instroom van nieuw vermogen in Europese beleggingsfondsen kwam in 2021 uit op een record, net als het beheerd vermogen. Aandelenfondsen beleefden hun beste jaar ooit. Dit is het overzicht van de fondsstromen over december en heel 2021.
Wrong Way signHoeveel schuld is te veel schuld?
Schulden hoeven niet verkeerd te zijn. Er kunnen goede redenen voor zijn om ze aan te gaan. Maar het blijft oppassen. Morningstar schetst situaties waarin u, als het u overkomt, op de rem moet trappen en méér reserves moet aanhouden.
Laptop with post-it notes onFinanciële doelen stellen: ken jezelf
Beleggers die financiële doelen stellen, maken daarbij soms keuzes die eigenlijk niet goed bij hun werkelijke financiële situatie passen. Morningstar helpt om misstappen te voorkomen.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings