Koopjes in nutsbedrijven nóg interessanter na koersdalingen
RWE wind
De beurskoersen van nutsbedrijven zijn dit jaar verder gedaald. Daardoor zijn ze nog verder ondergewaardeerd geraakt en dat biedt koopkansen. Want het dividend is bij de meeste behoorlijk hoog. Morningstar laat zien welke spelers de voorkeur hebben.
china flagTop-5 Aandelen Duurzaam China: E.I. Sturdza aan kop
China is ’s werelds grootste uitstoter van CO2. Die uitstoot is explosief gestegen sinds 2000 en dat kan niet los worden gezien van de sterke economische groei die het land over die periode doormaakte. De economische groei dreef op energie uit fossiele brandstoffen, met grote gevolgen voor het klimaat. De Chinese overheid greep uiteindelijk in en mede daardoor is het land een kraamkamer geworden voor bedrijven met oplossingen voor klimaatproblemen. Maar dat betekent niet dat duurzame beleggers met een gerust hart blootsteling kunnen nemen aan de bredere Chinese aandelenmarkt.
ABN Amro hq wallHogere risicopremies voor ABN Amro en ING door zorgen extra bankenbelasting
De voorgestelde extra belasting op winsten en dividenden van Nederlandse banken zal leiden tot hogere risicopremies, want beleggers houden niet van interventies en onzekerheid. De impact op de winsten van banken zoals ABN Amro en ING zal naar verwachting minimaal zijn, verwacht Morningstar's bankenanalist Johann Scholtz.
nn groupRisico op vele miljarden aan claims voor NN
NN loopt het risico dat het mogelijk vele miljarden euro's aan claims moet uitbetalen aan woekerpolishouders. Dat is het gevolg van de uitspraak van het Haagse gerechtshof die de weg vrij maakt voor claims. Maar het beroep van de verzekeraar tegen het vonnis kan dat weer veranderen. Daardoor is vooral de onzekerheid omtrent NN momenteel groot.
Morningstar analyst ratingsDe nieuwste ratingwijzigingen door Morningstar
De fondsanalisten van Morningstar brengen u de nieuwste upgrades en downgrades van beleggingsfondsen die ze in de afgelopen weken hebben doorgevoerd in hun fondsencoverage.
nn groupKoers NN onderuit na vonnis woekerpolis-zaak
Het aandeel NN gaat woensdag onderuit op het Damrak na een vonnis over woekerpolissen. Een fikse claim dreigt voor de Haagse verzekeraar. Ook de koersen van Aegon en ASR worden geraakt, want beide verzekeraars komen ook voor deze kwestie.

Best Ideas

leafDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
shieldGold Medalist fondsen
Diese Fonds erhalten unsere höchsten Ratings: Gold, Silber oder Bronze.
graphMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten