nuclear plantEU vindt kernenergie groen. Hoe daarin te beleggen?
Kernenergie kent een opleving in populariteit nadat de Europese Unie besloot het op te nemen in de EU-taxonomie voor duurzame financiering. Morningstar kijkt naar de bedrijven die in kernenergie actief zijn, beleggingsfondsen die daarin beleggen en wat beleggers daarmee kunnen.
Europa blijft koploper in klimaatfondsen; harde val in China
climate dialog
Het aantal beleggingsfondsen en ETF’s met een klimaatmandaat groeit razendsnel. Maar door de dalende aandelenkoersen, de sterke dollar en doordat beleggers minder geld inleggen, is het totaal belegde vermogen in dit type fondsen dit jaar toch gedaald. Morningstar belicht het landschap van klimaatfondsen in het kader van de COP27 klimaattop.
Asset flowsFund flows oktober: uitstroom houdt aan
De uitstroom uit Europese beleggingsfondsen houdt aan. Die was in omvang weliswaar iets kleiner dan de voorafgaande maand, maar het beeld van risico-aversie blijft hetzelfde, zo bljkt uit Morningstar's flow data. Dit is het overzicht van de fondsstromen over oktober.
RuthMusk is druk met Twitter, maar Tesla-beleggers willen hem aan ESG houden play-circle--s
VIDEO - Elon Musk heeft het zo druk met Twitter dat activistische aandeelhouders van Tesla steeds luidruchtiger aandringen op meer aandacht voor ESG. Ze willen onder meer dat de beloning van Musk afhankelijk wordt van ESG-criteria. Daar zijn ze zelfs voor naar de rechter gestapt. Morningstar legt uit wat er aan de hand is.
JeanaKwaliteitsobligaties blijken geen veilige haven: hoe komt dat? play-circle--s
VIDEO - De recente verkoopgolven op de financiële markten en tegelijk de stijgende rente maken het voor obligatiebeleggers lastig navigeren, want obligaties van hoge kwaliteit gedroegen zich dit jaar niet als de veilige haven die ze tradioneel zijn. Morningstar's fondsanalist Jeana Doubell duidt de huidige bewegingen op de obligatiemarkt.
green magnifyMorningstar Debat 2022: Good Practices in ESG Reporting
Het is weer tijd voor het jaarlijkse Morningstar Debat. De 10e editie staat voor de deur en deze keer kijken we over de grens naar de hele Benelux. Het Debat zal dit jaar dan ook in het Engels zijn en heeft als thema: Good Practices in ESG Reporting. Lees hier wie het panel vormen en hoe u kunt inschrijven.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings