Mercati emergentiETF's voor emerging market debt in lokale valuta
Obligaties uit opkomende markten in lokale valuta staan na een lastige periode van lage rente nu weer in de schijnwerpers. Dat komt deels door toegenomen risicobereidheid bij beleggers, maar ook doordat de dollar na een jarenlange opmars lijkt stil te vallen. We bespreken de trends en belichten vijf interessante ETF's.
bearbullIndexconcentratie lijkt op 1999: is dat gevaarlijk?
De groeiende invloed van technologie mega-caps op de rendementen van indexen maskeert de prestaties van de andere index-componenten die zich benedengemiddeld ontwikkelen. De resultaten van indexen worden dus vooral gestuurd door een geconcentreerde groep specifieke aandelen. Dat is een situatie die sterk lijkt op die van 1999 en nu voor het eerst sindsdien weer opduikt. Hoe gevaarlijk is dat?
Jose Garcia ZarateHoe vind je de juiste actieve fondsbeheerder? play-circle--s
VIDEO - Hoe lastig is de keuze tussen actief en passief beheerde fondsen, als actieve fondsen er steeds maar weer niet in slagen om passief te verslaan? Moeten we dan massaal richting passief met ons belegd vermogen? Misschien niet, want dan kan vervelende gevolgen hebben, zo legt Jose Garcia-Zarate, Morningstar's expert in passief beleggen, uit in deze video.

Tools

Vergelijker
Vergelijk meerdere beleggingen met elkaar.
Portefeuille Manager
Bouw, volg en analyseer beleggingsportefeuilles.
Pensioenspaarfondsen
Gebruik deze screening tool om pensioenfondsen te zoeken die aan uw zoekcriteria voldoen.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten