Hedge funds zetten in op koersdaling high yield

Grote Amerikaanse hedge funds verwachten dat de koersen van junkbonds weer gaan dalen. Daarom nemen ze daar shortposities op in.

Maarten van der Pas 14 februari, 2013 | 11:36
Facebook Twitter LinkedIn

Dat meldt de Financial Times donderdag. Het gaat onder andere om de hedge funds Oaktree Capital, dat onder meer in bedrijfsobligaties belegd en GSO, de bedrijfsobligatietak van Blackstone.


'High yield obligaties' waren vorig jaar populair en beleggers hebben op hun zoektocht naar rendement miljarden euro's 
naar deze categorie laten stromen.  Hierdoor is de rente op high yield obligaties nu lager dan ooit. De hedge funds verwachten dat high yield obligaties het dit jaar in elk economisch scenario slecht gaan doen. Als de economische groei tegenvalt, neemt het aantal faillissementen toe waardoor de obligatiekoersen instorten. Als de economie het beter doet dan verwacht dan leiden de koersen van obligaties daar ook onder omdat aandelen dan meer in trek zijn.

Blackstone-oprichter Steve Schwarzmann laat weten dat zijn hedgefonds de looptijd van het high yield papier in portefeuille verkort en meer cash aanhoudt.


Meer weten over beleggen in hedge funds en hedge fund strategieën? Volg dan Morningstar's cursus beleggen in hedge funds.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten