De fondsbeheerder vertrekt: rode vlag of niet

Het komt regelmatig voor dat een fondsmanager besluit om zijn carrière –al dan niet gedwongen– elders voort te zetten. Wat moet een belegger in zo’n geval doen? Morningstar laat zien waar haar fondsanalisten bij een managerwissel op letten en hoe een belegger zelf de gevolgen kan analyseren.

Jeffrey Schumacher, CFA 18 maart, 2013 | 7:10
Facebook Twitter LinkedIn

Niet alleen in het voetbal vinden er transfers plaats, ook in fondsenland zijn beheerders niet honkvast. Het vertrek van de fondsmanager kan het gevolg van zijn van goede prestaties waardoor hij een niet te missen aanbod van een concurrerende vermogensbeheerder krijgt. Maar hij kan ook worden gedwongen om op te stappen, omdat de resultaten tegenvallen.

Wat de reden ook is, een managerwissel is voor een belegger een belangrijk moment omdat degene die over zijn geld gaat wordt vervangen door een ander. Een fondsbeheerder is vaak de spil waar het bij een beleggingsfonds om draait. Hij of zij is verantwoordelijk voor de strategie, selecteert de effecten en construeert de beleggingsportefeuille.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Jeffrey Schumacher, CFA  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookies