Nieuwe fondsanalyses: ASN en Carmignac

Een interessant mixfonds van Carmignac voor beleggers die de risico's en kosten willen aanvaarden. En een duurzaam aandelenfonds van ASN dat met zijn rendement flink naar boven en beneden kan afwijken .

Maarten van der Pas 23 mei, 2013 | 9:11
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggingsfondsen van ASN en Carmignac zijn door de analisten van Morningstar - opnieuw - beoordeeld. Lees hun oordeel over de fondsmanager, het fondshuis, de beleggingstrategie, het rendement en de kosten.

ASN Duurzaam Small & Midcap Fonds
Morningstar Rating: **
Analyst Rating: Neutral
Morningstar-categorie: aandelen Europa mid cap
Morningstar-analist Han de Vries: "Dit fonds belegt in Europese small en mid caps en heeft een sterk duurzame inslag. Er wordt gezocht naar financieel gezonde bedrijven, met een sterke winstgevendheid en sterke vrije kasstroom. ASN Duurzaam Small & Midcap Fonds kan flink afwijken binnen de categorie. Zo behoorde het in 2009 en 2010 tot de best presterende fondsen, maar in 2011 en 2012 verbleef het in de onderste regionen, waardoor het track record over de langere termijn minder overtuigend is geworden. Het behoudt onze 'Neutral' rating."
Naar analyse ASN Duurzaam Small & Midcap Fonds >


Carmignac Investissement Latitude A EUR Acc
Morningstar Rating: *****
Analyst Rating: Bronze
Morningstar-categorie: mixfondsen EUR flexibel - wereldwijd
Morningstar-analist Thomas Lancereau: "Voor beleggers die bereid zijn de risico's en de kosten te aanvaarden, is Carmignac Latitude zeer interessant. Het fonds streeft naar een maximumrendement door te beleggen in het onderliggende fonds Carmignac Investissement (Morningstar Analyst Rating: Gold), maar waarbij de blootstelling aan de aandelenmarkt via een actief hedgingbeleid wordt geregeld binnen een bandbreedte van 0 tot 100 procent. Het fonds is overigens duurder dan zijn concurrenten, maar Morningstar is van mening dat het over solide troeven beschikt om zijn categoriegenoten op risicogecorrigeerde basis te overtreffen. Het fonds behoudt de rating 'Bronze'."
Naar analyse Carmignac Investissement Latitude A EUR Acc >


Meer recente analyses van beleggingsfondsen:

BlackRock en SNS

Kempen, Robeco en Petercam

SNS, BNP Paribas, Fidelity en BlueBay

ING, Petercam, Comgest en BlackRock

BNP Paribas en Kempen

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten