Mixfondsen in trek, Chinese aandelen uit de gratie

Het is niet verbazingwekkend dat beleggingsfondsen met een ruime waaier aan mogelijkheden in mei populair waren bij beleggers. Brede obligatie- en aandelenfondsen en mixfondsen kenden een forse instroom.

Dan Lefkovitz 02 juli, 2013 | 10:37
Facebook Twitter LinkedIn

Beleggers waren in mei onzeker over ontwikkelingen op de financiële markten. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ze in hun zoektocht naar rendement uitkwamen bij obligatie- en aandelenfondsen die rendement bieden en die een ruime waaier aan beleggingsmogelijkheden hebben. Zo waren brede obligatiecategorieën als ‘Obligaties wereldwijd’, ‘Obligaties overig’, ‘Obligaties USD flexibel’ en ‘aandelen wereldwijd dividend’ populair onder beleggers (zie tabel, op klikken voor vergroting).

Van de onzekerheid profiteerden ook fondsen in de Morningstar-categorieën ‘Mixfondsen EUR defensief’, ‘Mixfondsen wereldwijd overig’ en ‘Mixfondsen GBP defensief’. Door zorgen over de Chinese economie was de categorie ‘Aandelen China’ in mei het minst in trek. Ook belegeggingsfondsen in aandelen uit Azië (exclusief Japan) en BRIC-landen  zagen beleggerskapitaal wegstromen. Een negatief sentiment leidde tot uitstroom in veel categorieën die focussen op aandelen uit het Verenigd Koninkrijk, Europa en de eurozone.


 

Lees ook
Beleggers in mei risicomijdend

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Dan Lefkovitz  Dan Lefkovitz is Strategist, Indexes Product Management. 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten