BNP Paribas Netherlands Fund en Small Companies Netherlands Fund ‘Under Review’

Na lang wikken en wegen hakt BNP Paribas Investment Partners de knop door: beide fondsen worden gefuseerd.

San Lie 08 november, 2013 | 10:50
Facebook Twitter LinkedIn

BNP Paribas Investment Partners kreeg met de overname van Fortis Investments, dat vlak daarvoor ABN AMRO Asset Management had overgenomen, twee fondsen in het assortiment die zich richtten op Nederlandse aandelen. BNP Paribas Netherlands Fund richtte zich met name op middelgrote en grote Nederlandse ondernemingen, en BNP Paribas Small Companies Netherlands Fund richtte zich, zoals de naam al aangeeft, met name op Nederlandse smallcaps.

Wij spraken fondsbeheerder Holger Weeda voor het laatst op 25 oktober 2011. Op basis van onze toenmalige analyse gaven we BNP Paribas Small Companies Netherlands Fund de Morningstar Analyst Rating “Neutral” en BNP Paribas Netherlands Fund onze rating “Negative”.

Op onze hernieuwde verzoeken tot een nieuw interview kregen wij te horen dat men aan het kijken was naar de opzet van de fondsen. De kogel is nu door de kerk: het fondshuis kondigde eind oktober 2013 aan dat de fondsen gefuseerd worden. Voor ons voldoende reden beide fondsen tijdelijk ‘Under Review’ te zetten. Begin 2014 zullen wij weer een poging doen de fondsbeheerder te spreken over de nieuwe opzet van zijn fonds.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten