"Ik zou graag in Mexico wonen en werken"

LONGREAD - Maarten-Jan Bakkum is beleggingsstrateeg voor opkomende markten bij ING IM. Hij geeft zijn visie op emerging markets, maar vertelt ook over zijn passie voor Latijns-Amerika. "Als je de taal en cultuur van een land kent en je kunt daar economie aan koppelen, dan heb je een mooi pakket."

Maarten van der Pas 04 december, 2014 | 16:22
Facebook Twitter LinkedIn

“Mexico.” Maarten-Jan Bakkum moet er even over nadenken, want Chili vindt hij leuk, Colombia is fantastisch en Brazilië trekt hem aan. Maar Mexico is uiteindelijk het opkomende land waarin de beleggingsstrateeg voor opkomende markten bij ING Investment Management het liefst zou willen wonen en werken.

“Ik heb heel veel sympathie voor Mexico. Ik ben er vaak geweest, ken het land en de geschiedenis goed en heb er inmiddels vrienden wonen. Er is zoveel gebeurd in Mexico en het is er nog steeds heel dynamisch. Dat maakt het land professioneel interessant, maar ook privé leuk om er te zijn. Er zijn overblijfselen van de Maya- en de Azteken-cultuur, prachtige koloniale steden met een Spaanse sfeer en het klimaat, de natuur en de spannende Mexicaanse keuken spreken me erg aan,” verklaart Bakkum zijn passie voor het land.

Bij de ‘multi asset boutique’ van de Haagse vermogensbeheerder is Bakkum verantwoordelijk voor de visie op aandelen uit opkomende markten. Die vindt zijn weg in de portefeuilles van een aantal multi-asset of mixfondsen waaronder de serie ING Dynamic Mix I tot en met V. Ook vanuit beleggingsoogpunt heeft Bakkum Mexico in het vizier. Het is volgens hem momenteel één van de aantrekkelijkste opkomende landen. “De Mexicaanse economie is de laatste jaren goed geleid. Sinds de Tequilacrisis eind 1994 zit Mexico in de lift, maar de economische groei is heel rustig gegaan. Het financiële systeem is niet opgeblazen, er is geen ongebreidelde kredietgroei, de overheid heeft zijn uitgaven in de hand en het investeringsklimaat voor lokale en buitenlandse ondernemingen is goed. De huidige economische groei van 3 procent is niet heel hoog, maar toch goed. Mexico is één van de weinige opkomende landen met een groeimomentum waar andere landen nog aan het dalen zijn.”

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid