Morningstar ziet Unilever en Philips als aantrekkelijke Europese aandelen

De Morningstar Europe Core Picklist bevat de meest ondergewaarde Europese aandelen in acht sectoren. Onder meer Unilever en Philips staan net als Nesté, BP en Sanofi op deze lijst. Lees waarom het aantrekkelijke aandelen zijn.

Maarten van der Pas 13 januari, 2015 | 10:59
Facebook Twitter LinkedIn

De aandelenanalisten van Morningstar selecteren maandelijks de meest aantrekkelijke Europese aandelen en zetten die op de Morningstar Europe Core Picklist. Het zijn ondernemingen met duurzame concurrentievoordelen (economic moat) die door de markt worden ondergewaardeerd. In januari zijn er weinig veranderingen ten opzichte van december. Cement- en betonproducent Lafarge, supermarktketen Carrefour en fabrikant van gehoortoestellen en diagnostische apparatuur William Demant verdwenen van de lijst. Lafarge staat er niet langer op, omdat aandelen van andere producenten van basismaterialen met een grotere korting ten opzichte van hun fair value worden verhandeld. Het verdwijnen van de andere ondernemingen is het gevolg van de stijging van hun aandelenkoers of het besluit van de analisten om ze te vervangen door aantrekkelijker namen.

Nieuw op de lijst zijn buizenfabrikant Tenaris, farmaceut Actavis en netwerkbeheerder Schneider Electric. Zij zijn de meest ondergewaardeerde Europese aandelen op basis van een voor risico gecorrigeerde verhouding koers/fair value.

Onderstaande tabel bevat een keus van 5 bekende(re) aandelen uit de Morningstar Europe Core Picklist. Lees de samenvatting van het analistenrapport waarom Morningstar deze aandelen op de radar zet.


(Klik op tabel voor vergroting)

Analistenrapport Unilever, Nestlé, BP, Sanofi en Philips.

Bekijk ook Morningstars Aanbevolen Aandelen, een selectie uit aantrekkelijke aandelen wereldwijd.


Over de Morningstar Europe Core Pick List

De Morningstar Europe Core Pick List bevat de meest aantrekkelijke Europese aandelen van ondernemingen die een duurzaam concurrentievoordeel of ‘economic moat’ hebben. De keus voor een aandeel in iedere sector is gebaseerd op hun voor onzekerheid gecorrigeerde korting of onderwaardering ten opzichte van hun intrinsieke waarde of fair value. De lijst bevat Europese ondernemingen met een marktkapitalisatie van tenminste EUR 1 miljard, een kleine of wijde voorsprong op concurrenten (‘narrow’ of ‘wide moat’), een onzekerheid omtrent hun fair value die niet ‘very high’ of ‘extreme’ ís en per sector minimaal één en maximaal drie ondernemingen. De sectoren zijn: basismaterialen, communicatiediensten, cyclische consumptiegoederen, defensieve consumptiegoederen, energie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, industrie, technologie en nutsbedrijven.
De Morningstar Europe Core Pick List wordt samengesteld door Alex Morozov, Allen Good, Phil Gorham en Allan Nichols.

Facebook Twitter LinkedIn

Effecten genoemd in dit artikel

Naam effectPrijsChange (%)Morningstar Rating
BP PLC491,25 GBX-0,01Rating
Koninklijke Philips NV25,40 EUR-1,82Rating
Nestle SA96,62 CHF1,26Rating
Sanofi SA89,16 EUR-0,01Rating
Schneider Electric SE232,00 EUR1,24Rating
Tenaris SA15,80 EUR0,35Rating

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten