Financieel advies is geen vies woord

Financieel advies heeft een bijsmaak gekregen door de schandalen in de financiële sector. Toch is het geen vies woord en kan het veel opleveren voor wie het nodig heeft.

Morningstar Benelux 19 januari, 2015 | 9:18
Facebook Twitter LinkedIn

 

Hoeveel levert fiscale aftrek eigenlijk op?
Fiscaal sparen kan heel veel voordeel opleveren. Staar je echter niet blind op de premieaftrek nu, maar probeer ook een inschatting te maken van de belastingbetaling in de uitkeringsfase. En zorg er voor dat je de premies wel aftrekt bij de belastingaangifte!


Leerplicht of zorgplicht?

Een financieel adviseur is er niet om een klant rijk te maken, wel om hem te behoeden voor al te grote financiële blunders. Veel meer dan dat is het niet. Maar onderschat de waarde niet! Een slimme jongen en meid zijn op hun financiële toekomst voorbereid.

Wat te doen om eerder te kunnen stoppen met werken
De overheid facilieert eerder stoppen met werken niet meer met sociale regelingen. Maar het kan nog steeds, door de juiste keuzes te maken en - dat wel - de bijbehorende consequenties te accepteren. U hoeft niet door gaan met werken todat u er bij neervalt.


Tips voor een financiële buffer
We weten dat het verstandig is om een buffer aan te houden als appeltje voor de dorst. Maar wanneer is die financiële buffer groot genoeg? En kan hij ook te groot zijn?

Shoppen loont ook voor financiële producten
Zoek een onafhankelijke financiële tussenpersoon, geef hem duizend euro en laat het hem de beste financiële producten voor je uitzoeken. Het maakt het verschil tussen een boodschappenauto en een luxe limousine.


Hoeveel moet ik verzekeren?
Als mensen al de noodzaak onderkennen van een overlijdensrisicoverzekering, om hin financiële toekomst zeker te stellen, dan rijst al snel de vraag: welk bedrag moet ik verzekeren? Twee oplossingen.

Ad vies woord?
Financieel advies heeft een bijsmaak gekregen door de schandalen in de financiële sector. Toch is het geen vies woord en kan het veel opleveren voor wie het nodig heeft.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar Benelux

Morningstar Benelux  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten