Morningstar zet Parvest Equity Russia 'Under Review'

De analisten van Morningstar gaan Parvest Equity Russia opnieuw beoordelen nadat ze het beleggingsfonds in Russische aandelen 'Under Review' hebben gezet. Reden is de nieuwe eigendomstructuur van het fonds.

San Lie 16 juli, 2015 | 8:16
Facebook Twitter LinkedIn

Parvest Equity Russia (Morningstar Rating: 5 sterren) werd tot voor kort beheerd door TKB BNP Paribas Investment Partners, een joint venture van BNP Paribas Investment Partners en het Russische pensioenfonds Blagosostoyianie, een financieel vehikel van de Russische spoorwegen.

Afgelopen juni hebben beide partijen hun belang verkocht aan een nieuwe aandeelhouder, namelijk Anatoliy Grigorievich Gavrilenko (foto), privé-investeerder, voorzitter van de raad van toezicht van CJSC “NPF “Promagrofund”, CJSC “PPF “Nasledie” en voorzitter van de raad van commissarissen van ALOR Group.

Aangezien Morningstar op dit moment nog geen goed beeld heeft van de onderliggende reden van deze transactie, de nieuwe aandeelhoudersstructuur en ook nog een aantal operationele zaken graag willen bekijken, plaatst het beleggingsfonds tijdelijk Under Review. Parvest Equity Russia had een Morningstar Analyst Rating Bronze.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings