Pensioen3daagse

De Pensioen3daagse is weer begonnen! Een goede aanleiding om u wat meer in het onderwerp te verdiepen. Want het blijkt dat er nog steeds veel onwetendheid is omtrent dit onderwerp, wat uiteindelijk toch de meesten van ons op de een of andere manier raakt. 

San Lie 03 november, 2015 | 13:21
Facebook Twitter LinkedIn

Naast het gebrek aan kennis, bleek deze week ook nog eens uit een onderzoek dat men over het algemeen weinig vertrouwen heeft in het eigen pensioenfonds, voor zover men überhaupt al weet om welk pensioenfonds het gaat. Maar liefst 31% van de mensen week niet waar hun pensioen is ondergebracht!

Ook ik was tot niet lang geleden redelijk onwetend als het ging om mijn eigen pensioen. Ik had een grote kartonnen doos waar alles dat met mijn pensioen te maken had linea recta inging. Twee jaar geleden heb ik echter de Pensioen3daagse aangegrepen om een aantal zaken aan te pakken. Zo heb ik toentertijd alle papieren gesorteerd en in overzichtelijke ordners gestopt. En vorig jaar heb ik tijdens de Pensioen3daagse voor het eerst ingelogd op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Dit was even schrikken, maar het gaf wel een goed beeld van mijn pensioensituatie en een indicatie of ik iets aanvullends moest regelen voor later.

Voor dit jaar heb ik al even zitten kijken op de website van de Pensioen3daagse. Er is een aantal handige tools te vinden waarmee je online wat checks kan doen. Daarnaast zijn er weer veel mogelijkheden om uw kennis bij te spijkeren. Kortom, dit jaar geen excuses meer om uw pensioen te negeren. Pensioen is gewoon een kwestie van doen!

Dit is een bewerkte versie van de column die afgelopen zaterdag verscheen in De Telegraaf.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten