Week van de Belegger

Het zal u als belegger niet ontgaan zijn dat het deze week de Week van de Belegger is (in Nederland). En mocht dat toch het geval zijn, het is nog niet te laat om er iets van mee te krijgen en aan een activiteit deel te nemen.

San Lie 18 november, 2015 | 16:55
Facebook Twitter LinkedIn

Een week lang alles over beleggen
Afgelopen vrijdag ging de Week van de Belegger van start. Diverse media besteedden er de afgelopen dagen al aandacht aan. Verder werd afgelopen maandag de Beursgong op Euronext Amsterdam geluid, zijn er diverse seminars en organiseert Rabobank vrijwel iedere avond een Introductie Beleggen.

Week van het Duurzaam Beleggen
De Week van de Belegger valt dit jaar samen met De Week van het Duurzaam Beleggen. Vandaar dat er deze week ook veel informatie is te vinden over duurzaam beleggen. Zo was mijn collega Ronald van Genderen maandagavond een van de sprekers tijdens de door de VBDO georganiseerde zeer geslaagde cursus duurzaam beleggen voor particulieren.

Hoogtepunt
Het hoogtepunt van de week moet echter aanstaande vrijdag worden wanneer de zogenaamde Beleggersfair plaatsvindt in de RAI te Amsterdam. Het programma ziet er zeer gevarieerd uit, met zowel plenaire sessies als afwisselende workshops. Ook tijdens de Beleggersfair wordt aandacht besteed aan duurzaam beleggen, waaronder een DWDD-discussie over duurzaam sparen en beleggen waar ikzelf mag aanschuiven om over dit onderwerp te spreken. De Beleggersfair wordt afgesloten met een panel, waarin Corné van Zeijl, professor Dennis Vink en ondergetekende onder leiding van Jort Kelder zullen spreken over de belangrijkste trends in en na 2016. Ik zelf hoop op een spetterend slot van een duurzame alsook beleggingsinhoudelijke week.

San Lie
Head of Research Morningstar Benelux

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten