Stockpickers

Voor velen onder u is Warren Buffett een bekend begrip, maar Bill Nygren, Donald Yacktman en Bruce Berkowitz zijn misschien wat minder bekend. Toch scharen wij deze fondsbeheerders ook in ons rijtje van Ultimate Stock-Pickers, oftewel fondsbeheerders die hebben laten zien een goede neus te hebben voor het selecteren van de juiste aandelen.

San Lie 07 maart, 2016 | 11:35
Facebook Twitter LinkedIn

En waarom zou je - onder het mom van “beter goed geleend dan slecht bedacht” - als belegger niet eens je oor te luister leggen bij wat deze beheerders kopen en verkopen.

Zo zagen we bijvoorbeeld dat de afgelopen maanden vooral de creditcardmaatschappijen in de belangstelling stonden. Zowel Visa, MasterCard als AmericanExpress werden fors aangekocht.

Gevraagd naar hun beweegredenen geeft een van de Ultimate Stock-Pickers, Robert Zagunis van Jensen Quality Growth, aan dat MasterCard, als wereldwijd marktleider, kan profiteren van de schaalgrootte en het wijdvertakte netwerk. Omdat het bedrijf een klein percentage ontvangt van de miljarden transacties die het uitvoert, kent het een zeer sterk operationeel hefboomeffect. Op lange termijn zal, in zijn optiek, de verschuiving van cash naar elektronisch betalen de omzetgroei en kasstroom sterk aanjagen. Voor de stockpickers van Dodge & Cox is American Express vanwege het aantrekkelijke productenaanbod voor welgestelde klanten een interessante belegging.

Ook Luc Bauler (overigens niet een van onze Ultimate Stock-Pickers) van het BL-Equities America fonds is belegd in MasterCard en Visa. Hij heeft ze al geruime tijd in portefeuille. Ik spreek hem volgende week in Luxemburg en ben benieuwd naar zijn verhaal bij deze twee aandelen.

San Lie
Head of Research Morningstar Benelux

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten