Christopher Hart (Robeco) beste belegger aandelen wereldwijd

Bij de European Fund Manager of the Year Awards valt ook een Nederlands fondshuis in de prijzen: Christopher Hart van Robeco mag zich beste belegger in aandelen wereldwijd noemen.

Robert van den Oever 26 april, 2016 | 9:42
Facebook Twitter LinkedIn

Dit jaar gaat een van de European Fund Manager of the Year Awards naar een Nederlands fondshuis. Christopher Hart van Robeco BP Global Premium Equities is uitgeroepen tot beste belegger in de categorie aandelen wereldwijd.

Christopher hart robeco bpHart hanteert bij Robeco Boston Partners een goed ontwikkeld beleggingsproces gebaseerd op waarderingen, business fundamentals en momentum. Hij heeft bewezen een getalenteerd stock-picker te zijn. Zijn sterke track record is voornamelijk gedreven door consistente aandelenselectie die waarde toevoegt in bijna alle sectoren, regio's en marktkapitalisaties.

Hart heeft ruime ervaring als analist en portefeuillebeheerder. Na 10 jaar bij Fidelity een grote variëteit aan sectoren te hebben gevolgd, stapte Hart in 2002 over naar Robeco Boston Partners waar hij begon als analist voordat hij in 2004 werd aangesteld als beheerder van het small cap waarde-fonds van dit fondshuis. Sinds 2008 gaat hij over wereldwijde aandelen.

Lees meer:

Alles over het Robeco BP Global Premium Equities fonds op de handige overzichtspagina met onder meer de rendementen, portefeuillesamenstelling en het fondsrapport.

De winnaars in de andere categorieën:

- Alexei Jourovski en team (Unigestion) beste belegger in aandelen Europa

- Michael Krautzberger (BlackRock) beste belegger in obligaties Europa

Dit waren de finalisten:

De finalisten in de categorie aandelen Europa

De finalisten in de categorie aandelen wereldwijd

De finalisten in de categorie obligaties Europa

 

Over de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards
Aan de basis van de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards staat de expertise van Morningstar's Europese team van beleggingsfondsanalisten om de allerbeste fondsbeheerders van Europa te identificeren.

Om voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Award in aanmerking te komen, moet een fondsmanager niet alleen in 2015 goede resultaten hebben neergezet. Ook over langere termijn moet hij beleggers consistent een goede dienst hebben bewezen. En zal dat naar verwachting ook in de toekomst blijven doen. Het zijn fondsbeheerders die door de analisten van Morningstar hoog worden gewaardeerd. Alleen managers van beleggingsfondsen met een Morningstar Analyst Rating 'Bronze', 'Silver' of 'Gold' komen dan ook in aanmerking.

Met een positieve Analyst Rating geven Morningstar’s fondsanalisten aan, dat ze verwachten dat het fonds op lange termijn (over een economische cyclus heen) beter zal presteren dan de index en/of de categorie. Deze fondsen doorstaan een strenge beoordeling op basis van de 5-pilarenmethode waarbij de analisten kijken naar de fondsmanager en zijn beheerteam (people), het fondshuis (parent), het beleggingsproces (proces), het rendement (performance) en de kosten (price).

Morningstar’s Europese team van beleggingsfondsanalisten nomineert fondsmanagers voor de Morningstar Fund European Fund Manager of the Year Award. Dit team bestaat uit 30 analisten die werken in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Noorwegen en Finland. Alleen beleggingsfondsen die hun domicilie in een Europees land hebben komen voor de Award in aanmerking.

Awards 2016 banner 600x230

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten