Michael Krautzberger (BlackRock) beste belegger obligaties Europa

Hij won al de Morningstar Award voor obligaties, maar Michael Krautzberger (BlackRock) mag nu ook de prestigieuze European Fund Manager of the Year Award bijschrijven in de categorie obligaties Europa.

Robert van den Oever 26 april, 2016 | 9:43
Facebook Twitter LinkedIn

Michael Krautzberger is een gelauwerde fondsbeheerder en dit jaar mag hij ook de Morningstar European Fund Manager of the Year Award in ontvangst nemen. Zijn BGF Euro Bond Fund, dat hij sinds 2005 leidt, heeft een sterk track record.

Krautzberger is beeldbepalend bij het vormgeven van de beleggingsfilosofie van zijn team die is opgebouwd rond het samenstellen van een portefeuille met gediversifieerde risico's en het waarde toevoegen op een consistente en incrementele wijze via een brede range van voornamelijk relatieve-waarde strategieën. Deze aanpak heeft een opmerkelijk track record opgeleverd waar veel verschillende factoren aan hebben bijdragen, van staats- en inflation-linked obligaties tot aan valuta, looptijd en yield curve instrumenten.

Michael Krautzberger small smallHet BGF Euro Bond fonds staat al sinds oktober 2005 onder leiding van Krautzberger, nadat hij eerder dat jaar in dienst trad bij het fondshuis. Hij overziet een 13-koppig team voor Euro Fixed Income, onder wie negen portefeuillebeheerders die een zeer collegiale teamgerichte aanpak hanteren. Het team heeft onder Krautzbergers leiding stelselmatig zijn categoriegenoten verslagen. Vrijwel alle onderliggende strategieën voegen waarde toe en dat is niet alleen indrukwekkend, maar het laat ook de kwaliteit van de ideeën zien en Krautzbergers deskundigheid om die aaneen te smeden tot een coherente en risico-beheerste portefeuille.

Lees meer:

Alles over het BlackRock Global Funds  - Euro Bond Fund op de handige overzichtspagina met onder meer de rendementen, portefeuillesamenstelling en het fondsrapport.

De winnaars in de andere categorieën:

- Alexei Jourovski en team (Unigestion) beste belegger in aandelen Europa

- Christopher Hart (Robeco) beste belegger in aandelen wereldwijd

Dit waren de finalisten:

De finalisten in de categorie aandelen Europa

De finalisten in de categorie aandelen wereldwijd

De finalisten in de categorie obligaties Europa

 

Over de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards
Aan de basis van de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards staat de expertise van Morningstar's Europese team van beleggingsfondsanalisten om de allerbeste fondsbeheerders van Europa te identificeren.

Om voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Award in aanmerking te komen, moet een fondsmanager niet alleen in 2015 goede resultaten hebben neergezet. Ook over langere termijn moet hij beleggers consistent een goede dienst hebben bewezen. En zal dat naar verwachting ook in de toekomst blijven doen. Het zijn fondsbeheerders die door de analisten van Morningstar hoog worden gewaardeerd. Alleen managers van beleggingsfondsen met een Morningstar Analyst Rating 'Bronze', 'Silver' of 'Gold' komen dan ook in aanmerking.

Met een positieve Analyst Rating geven Morningstar’s fondsanalisten aan, dat ze verwachten dat het fonds op lange termijn (over een economische cyclus heen) beter zal presteren dan de index en/of de categorie. Deze fondsen doorstaan een strenge beoordeling op basis van de 5-pilarenmethode waarbij de analisten kijken naar de fondsmanager en zijn beheerteam (people), het fondshuis (parent), het beleggingsproces (proces), het rendement (performance) en de kosten (price).

Morningstar’s Europese team van beleggingsfondsanalisten nomineert fondsmanagers voor de Morningstar Fund European Fund Manager of the Year Award. Dit team bestaat uit 30 analisten die werken in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Noorwegen en Finland. Alleen beleggingsfondsen die hun domicilie in een Europees land hebben komen voor de Award in aanmerking.

Awards 2016 banner 600x230

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten